Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde SGK'ya ait eski Emekli Sandığı binası ile eski Bağkur binası arsasının satış ihalesi muahammen bedelinin düşüklüğü akla usulsüzlük iddialarını getirdi.

SÖZCÜ'de yer alan habere göre, SGK'ya ait zemin artı 7 katlı 21 daireli eski Emekli Sandığı binası açık artırma usulüyle 1 günlüğüne 2 milyon 400 bin lira bedel üzerinden ilana konulup satışı gerçekleştirildi.

İBedelin düşüklüğü halenin haksız rant sağlamaya yönelik girişim olabileceği ihtimali oluştuturken, söz konusu taşınmazı satın alan kişinin ismi açıklanmadı.

Diyarbakır Büyükşehir bitki üretim kapasitesini artırıyor Diyarbakır Büyükşehir bitki üretim kapasitesini artırıyor

Bunun yanı sıra aynı mahallede  eski Bağkur binasına ait arsanın da 4 milyon 758 bin liradan ihalede satışa sunuldu. 6 Şubat depreminde ağır hasar aldığı için yıkılan eski Bağkur binasına ait arazi SGK tarafından açık artırma usulüyle satışa çıkarıldı.

24 saatlik ihalede her iki taşınmaz için biçilen mali değer ise akıllara durgunluk verdi. İhale başlangıç tarihi 13 Ağustos saat 12.30 olarak elektronik satış portalında yer alırken, bitiş tarihi de 14 Ağustos saat 12.30 olarak ilan edildi. 24 saatlik ihaleyle ilgili 7 katlı 21 daireden oluşan betonarme emekli sandığı binası daire başı 114 bin liradan hesaplanarak 2 milyon 400 bin lira satış bedeliyle ihaleye çıkarıldı.

İhale dün öğlen itibariyle sona ererken, Emekli Sandığı binası ile Bağkur binasına ait arsanın kim tarafından alındığı ise sır gibi saklı tutuluyor.

Editör: Nazmi Kahraman