Diyarbakır'da Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca düzenlenen 3. Sur Kültür Yolu Festivaline ilk 3 günde 1 milyon ziyaretçi katıldı.

Dünyanın en uzun süreli festivalleri arasında yer alan Türkiye Kültür Yolu Festivalleri'nin önemli duraklarından olan Sur Kültür Yolu Festivali sürüyor.

Diyarbakır’da öğrenciler istedi Ebru Yaşar söz verdi Diyarbakır’da öğrenciler istedi Ebru Yaşar söz verdi

Diyarbakır'da bu yıl 12 Ekim'de 3.sü düzenlenen Mezopotamya'nın çok dinli, çok dilli, çok kültürlü yapısı, kendine has mimari ve sanat anlayışı ile pek çok uygarlık merkezi olan Diyarbakır'da 20 Ekim'e kadar festivalde; 46 noktada, 250'ye yakın etkinlik yapılacak. Festivalde, tiyatro temsillerinden; Türkçe, Kürtçe şarkılarının seslendirileceği konserlere, çocuk programlarına kadar pek çok farklı etkinlik düzenleniyor.

Kültür ve Turizm İl Müdürü Mehmet Sabahattin Genç, festivale ilk 3 günde yaklaşık 1 milyon ziyaretçinin katıldığını belirterek, şöyle dedi:

''Şu anda otellerimizin doluluk oranı yüzde 95 devam ediyor ve talep de alıyor. Festival 20 Ekim'e kadar devam ediyor. Burada bakan yardımcılarımızla muhteşem bir Açılışımızı yaptık. 20 Ekim'e kadar çok daha fazla rakama ulaşmayı hedefliyoruz" dedi.
(DHA)
 

Editör: EYYUP KAÇAR