Diyarbakır'dan su sabah TA Jet ile İstanbul4a uçmak isteyen yozlerco yolcu önce 3 saat uçakta beketildi, sonra bagajları ağır denilerek indirildi, ardından uçak hareret yaptı denilerek onlarda uçaktan indirildi. 

İstabul'dan Diyarbakır4a, Diyarbakır'dan İstanbul'a sefer yapan A Jet uçakları, saatler süren rötarlar ve arızalar nedeniyle son günlerde yolculara adeta eziyet çektiriyor. 

Diyarbakır’da 30 yıllık kan davası bitti Diyarbakır’da 30 yıllık kan davası bitti

P H O T O 2024 07 05 13 07 20Diyarbakır'dan İstanbul'a saat 08.55'te kalkması gereken uçağa yolcular alınıp uçağın kalkması beklenirken, pilot bagaj önce bagaj ağırlıkları nedeniyle uçağı uçamayacağını belitirek, bagajları uçaktan indirtti. Yolculara bağajlarının akşam Sabiha Gökçen4e geleceği bildirildi.

Uçakta yaklaşık 3 saat uçağın kalkmasını bekleyen yolcuların bu kez hava sıcaklağının artığı belirtirek, uçağın uçamayacağı bildirildi. Yolcular, 3 saat sonra uçaktan indirilirken, muhatap olarak hiç bir yetkili bulamamaktan yakındılar. Yolculara sadece su ikramı yapılırken, uçağın kaçta kalkacağı konusunda da bilgi verilmedi. 

P H O T O 2024 07 05 13 07 30

Diyarbakır Havalimanında hala bekleyen ve aralarında hasta ve aktarmalı uçuşları olan yolcular, yaşanan duruma adeta isyan etti. Bu tür rötar ve arızaların son günlerde artığına dikkat çeken yolcular, yetkililerden durduma müdahale etmelerini istedi. 

Sabah 08.55'ta Ajet Diyarbakır İstanbul uçağı yolcuları halen uçak içerisinde mahsur kalmış durumdalar. Yolculara ilk olarak Başta bagaj yükü fazla diye tüm bagajların  indirildiğini ve bağajların  akşam Sabiha gökçene valizler ulaşabilir deninmiş. Şuanda  hava sıcaklığı 40 derecede olduğu için uçağın hararet yaptığını sorunun çözümünden sonra uçağın ancak kalkabileceği belirtilmişYolcular uçaktan bir an evvel inmek istiyorlar.

Editör: Ferit Aslan