Dünyaca ünlü dergi, Diyarbakır'ı yazdı Dünyaca ünlü dergi, Diyarbakır'ı yazdı

Diyarbakır’da, Yenişehir ve Kayapınar ilçelerini birleştiren Bulvarının devamı olan 50 metrelik imar yolu açılması için çalışmalara başlandı. 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Yenişehir ilçesi Dokuzçeltik Mahallesinde, 50 metre genişliğinde 2 bin 200 metre uzunluğundaki Mir Celadet Bulvarının yapımına başladı. Yenişehir ilçesi ile Kayapınar ilçesine birleştiren Şeyh Sait Bulvarının devamı niteliğindeki bulvarın 2 ay içinde araç trafiğine açılması hedefleniyor. 

1 3200X1798Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Şube Müdürü Barış Çetinkaya, açma çalışmalarına başladıkları bulvarın Yenişehir ilçesinde ve büyükşehir belediyesi sorumluluk alanında olan bir imar yolu olduğunu söyledi. Bulvara 10 yıl önce belediye meclisinde Mir Celadet ismi verildiğini söyleyen Çetinkaya, şöyle konuştu:

D J I 0879 3200X1798“YOLU 2 AYDA TRAFİĞE AÇMAYI PLANLIYORUZ”

“Yolumuz, Mahabad Bulvarı yani halkın bildiği 75 Caddesinin devamı niteliğinde bir yoldur. Yol, Elazığ çevre yolundan henüz kamulaştırma nedeniyle açılmamış Şeyh Sait Bulvarı'na doğru yönelmektedir. Yolumuz, yaklaşık 2 bin 200 metre uzunluğunda, 50 metre genişliğindedir. Yolu 2 ayda araç trafiğine açmayı hedefliyoruz. Önümüzdeki yılda kaldırım, aydınlatma, peyzaj kısımlarını çözmeyi hedefledik. Bu çalışma ile Yenişehir ilçesine bir imar yolu kazandırmış olacağız.”

D J I 0917 3200X1798“İMAR YOLU İLE 7 KİLOMETRELİK MESAFEYİ 100-200 METREYE DÜŞÜRECEĞİZ”

Barış Çetinkaya, imar yolu yapılmadığı için ve o bölge imara açıldığından çok sayıda konutlar yapıldığını ve insanların oturduğu konutların ana caddeye 100-200 metre uzaklıkta olmasına rağmen yol olmadığından yaklaşık 7 kilometre yol kat etmek zorunda kaldıklarını söyledi. Çetinkaya, İmar yolu açarak 7 kilometrelik mesafeyi 100-200 metreye düşüreceklerini de söyledi.

Çetinkaya, bulvarın açılması sırasında hiç kimsenin mağdur edilmediğini ve hak sahiplerine haklarının da verildiğini sözlerine ekledi. 

Editör: Ferit Aslan