Diyarbakır’ın Lice ilçesinde 2 kuzenin cinayete kurban gittiği olay, jandarma tarafından aydınlatıldı. Kuzenleri öldüren R.M., cinayetleri uyuşturucudan elde edilen 750 bin lira için işlediğini itiraf etti.

Diyarbakır’da kadın cinayeti Diyarbakır’da kadın cinayeti

Lice ilçesi Ulucak Mahallesi Abdurrahman Ağa Küme Evleri’nde iki grup arasında 29 Eylül'de çıkan silahlı kavgada, amca çocukları olan Cevat ve Muzaffer Oğuz uzun namlulu silahla öldürülmüştü. 

Çifte cinayet, Jandarmaya kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından yapılan ihbarla ortaya çıktı. Jandarmayı arayanlar, kenevir ekili tarla içerisinde 2 kişinin uzun namlulu silahla öldürüldüğünü ihbar etti. 

Diyarbakır Sivil Asayiş Ekipleri, Lice ilçe Jandarma Komutanlığı ve JASAT(Jandarma Suç Araştırma Timi) tarafından saldırganların yakalanmasına yönelik operasyon başlatıldı. 

A W297804 02

Tanık ifadeleri ve sahada yapılan istihbari çalışmalar sonucunda, Muzaffer ve Cemal Oğuz’unöldürüldüğü  arazinin R.M'ya ait ve kenevir ekili olduğu tespit edildi. Ayrıca olayın yaşandığı esnada olay yerinde; ölen iki kuzenin yansırsa M.O, İ.O ve M.B'nin de olduğu, bu kişilerin keneviri ortak olarak ektikleri, kenevirlerin hasadını yaptıkları esnada C.O ile R.M arasında 750 bin liralık uyuşturucu parasından kaynaklı tartışma yaşandığı, tartışma esnasında R.M’nin elinde bulunan ruhsatsız uzun namlulu silahla 6 el ateş ederek iki kuzeni öldürdüğü öğrenildi.   

Ekipler, şüpheli R.M'yi akrabası olan Muhtar M.M‘nin evine düzenlediği operasyonda yakaladı.  

Şüpheli R.M.’nin jandarmadaki sorgusunda şahısları 750 bin liralık kenevir parası nedeniyle öldürdüğünü itiraf etti.  Katil zanlısı tutuklandı.

Editör: HABER MERKEZİ