Diyarbakır Stadyumunda İstanbulspor’un açtığı pankarta,  AK Parti MKYK üyesi Orhan Miroğlu’ndan tepki gösterdi

Amedspor-İstanbulspor maçı öncesi İstanbulspor takımı sahaya üzerinde, “Önce Vatan” yazılı pankart ile çıktı. Amedspor taraftarları bu sırada, “Amed, Amed” şeklinde sloganlar atarak tepki gösterdi. 

“BU VATANSEVERLİK ANLAYIŞI DOĞRU DEĞİL”

İstanbulspor’un sahana bu pankart ile çıkmasına AK Parti eski Milletvekili ve MKYK üyesi Orhan Miroğlu da tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından konu ile ilgili paylaşım yapan Miroğlu, “Kürtler’e vatan sevgisini bir futbol karşılaşmasında bile ‘ihmal etmeden’ hatırlatmayı görev bilen bir ‘vatanseverlik anlayışı’ doğru değil” dedi.

P H O T O 2024 08 20 16 22 47AK Parti MKYK üyesi Orhan Miroğlu, sosyal medya paylaşımındaki tepkisine devam ile şöyle dedi:

“Kürtler’e vatan sevgisini bir futbol karşılaşmasında bile “ihmal etmeden” hatırlatmayı görev bilen bir “vatanseverlik anlayışı” doğru değil. “Müstakil bir morg, etnik hınç ve öfkenin mekanı” olarak hatırlanabilecek Diyarbakır cezaevinde yaşananlardan da mı ders alınmadı?

Van’daki mezarlıklarda bakım ve onarım çalışmaları Van’daki mezarlıklarda bakım ve onarım çalışmaları

Diyarbakırlılar 1916 yılında Mustafa Kemal’i bağırlarına basmasa, Kürtler ağasından, şeyhine , mirine ve beyine varıncaya kadar Mustafa Kemal’in arkasında durmasa, Erzurum ve Sivas kongreleri dahi yapılabilir miydi?

P H O T O 2024 08 20 16 31 32Kürtler’in Malazgirt, Osmanlı ve Kurtuluş savaşı dönemlerinde durduğu yer belli değil mi, bunun hiç mi bir değeri yok bu türden pankartı taşıyanlar için?

Bu cansıkıcı şüpheler, rüşt ispatlamaya davet etmeler nedir Allah aşkına? O pankartı taşıyanlar, Amed’i şuna buna davet edeceklerine, Türkiye’de, gençlerin % 40’nın geleceğini vatanlarında değil vatan dışındaki topraklarda aramalarına çare olacak bir çözüme davet etseler bizi daha iyi ederler!”

Editör: Ferit Aslan