Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli acil tıp asistanına hasta ve yakınlarının saldırdığı belirtildi. 

Diyarbakır Tabip Odasından yapılan açıklamada, bugün bir meslektaşlarının şiddete uğradığı belirtildi. Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesinde hasta ve 2 yakınının Acil Tıp Asistan’a saldırdığı belirtilen açıklamada şöyle denildi:

P H O T O 2024 08 20 16 01 19

Afrika'dan gelerek Hevsel'i renklendirdiler Afrika'dan gelerek Hevsel'i renklendirdiler

“Toplumda egemen kılınan şiddet dili, sağlık emekçileri ve toplumu karşı karşıya getiren, emekçileri itibarsızlaştıran söylemler, çökmüş sağlık politikaları ile sorunu derinleştiren, şiddet konusunda göstermelik adımlar atıp bu sorunu önemsemeyen kamu otoriteleri bu şiddet ikliminden ve saldırılardan sorumludur . Yıllardır sürdürdüğümüz şiddet karşıtı mücadeleye hastanelerde işlemeyen göstermelik xray cihazları gibi ciddiyetsiz yöntemlerle sorunu bütünlüklü ele almayan yetkililere bir kez daha sorumluluklarını hatırlatıyor, başta sağlıkta olmak üzere toplumsal yaşam alanlarında şiddet son bulana kadar mücadelemize devam edeceğimizi bir kez daha belirtiyoruz.”

Editör: Ferit Aslan