Diyarbakır merkezli sivil toplum kuruluşu olan Kurdish Studies Center-Kürt Çalışmaları Derneği (KSC), araştırmacı eğitimi düzenleyecek.

Diyarbakır’da kadınlardan Rojin için sessiz  yürüyüş Diyarbakır’da kadınlardan Rojin için sessiz  yürüyüş

 Sivil toplum, akademi ve farklı toplumsal çevrelerden kişilerce 2019'da Diyarbakır’da kurulan, Türkiye, Ortadoğu ve diasporadaki Kürt toplumunun ve coğrafyamızdaki diğer toplumların toplumsal değişim ve dönüşümü anlamak, anlaşılmasını sağlamak üzere nesnel bilgi üretme amacıyla çalışmalarını yürüten KSC, sahada çalışmak isteyen akademi ve akademi dışı araştırmacı adayları için ikinci kez bir eğitim programı düzenleyecek.
 KSC'den yapılan duyuruda, 28 Ekim – 3 Kasım 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek programda, 30 yaşını geçmemiş, “Kürt Çalışmaları” alanında yüksek lisans ve doktora öğrencisi olanlar ile bu programların mezunlarına yönelik olduğu ifade edilerek, akademi dışı Kürt Çalışmaları yürütenlerin de başvurabileceği bildirildi.
 Araştırma tasarımı, araştırma yöntemleri, yapay zeka ve veri görselleştirme gibi başlıklarda bir hafta süreyle yüz yüze eğitim alacak  adayların, 18 Ekim 2024'e kadar KSC'nin internet sayfasından başvuru yapabilecek.
 

Editör: Meral Özdemir