Diyarbakır’da çocuklara hayvan sevgisi aşıladılar Diyarbakır’da çocuklara hayvan sevgisi aşıladılar

Diyarbakır’da, Kayapınar Belediyesinin şehit emniyet müdürü Ali Gaffar Okkan ismini değiştirmesi kararını, Kaymakamlık reddetti. 

Kayapınar Belediye Meclisi, Şanlıurfa karayolu üzerindeki Barış Mahallesinde bulunan “Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan spor Yerleşkesi” ismini “Barış Spor Yerleşkesi” olarak değiştirdi. Tartışmalara neden olan isim değişikliği ile ilgili meclis kararı Kayapınar kaymakamlığından geri döndü. 

Pvzlfa J Ob Uow E Y7.Jpg Large-1Kaymakamlık, belediye meclisi kararına karşı yazdığı yazıda, Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan’ın, Diyarbakır’a büyük hizmetleri olmuş ve çalışmalarıyla, projeleri ile Diyarbakır halkının gönlünde taht kurmuş bir kişilik olduğunu belirterek, “Böyle olmasına rağmen, Kayapınar Belediye Başkanlığı tesisin isminin değiştirilmesini talep etti ve yeni adının Barış Spor Kompleksi olmasını meclis onayı ile kabul etti” dedi. 

Kayapınar Kaymakamlığı yazısında, herhangi bir gerekçe belirtmediği ve halkın menfaatlerini taşıyıp taşımadığının belirtilmediği için bu kararı onaylamayarak Belediye’ye geri iade etti.

Editör: Ferit Aslan