Diyarbakır’daki hastanede her gün 1-2 saat çalışmayan sistem, doktor ve hastaları perişan ederken, görevden uzaklaştırılan genel müdür yardımcısı ise denetlediği firmaya genel müdür oldu.

Sağlık Bakanlığı Sağlık Bilgi Sistemlerinde bir çok ilde alt yapı ihalelerini alan Fonet Bilgi Teknolojileri isimli firmanın Diyarbakır’da kurduğu alt yapı doktor ve hastaları mağdur etmeye devam ediyor. 

2-66Doktorlar, her gün ortalama 1-2 çalışmayan sistem nedeniyle zaman zaman hastalarla karşı karşıya gelirken, her gün onlarca hastanın sistemin çalışmaması nedeniyle mağdur olduğu öğrenildi. 

BirGün Gazetesinde daha ön yer alan habere göre, bakanlıkta Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı olarak çalıştığı dönemde ihalelerden sorumlu olan Şahin Aydın’ın, il sağlık müdürlükleriyle iletişime geçerek ihalelerin Fonet Bilgi Teknolojileri isimli firmaya verilmesini sağladığı öne sürüldü. 

İddiaya göre böylelikle firmanın en düşük fiyatı vermemesi sağlandı ve teknik yeterliliği bulunmamasına rağmen ise ihaleleri aldı. Rakip firmaların “ihalelerde usulsüzlük” gerekçesiyle yaptığı itirazların reddedilmesinde de Aydın’ın devreye girdiği iddia edildi.

Devlet Hastanesi Kuyruk2 1Jpg O D Dal Ow C6K Frone Gz Gh1 A“BAKANLIKTAN DİYARBAKIR ÇİN ÖZEL YAZI TALEP EDİLDİ”

Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü ihalesinde İhale komisyonu tarafından yapılan belge sorgulamasında, Fonet’in ihaleye katılabilmesi için gerekli olan Kayıt Tescil Sistemi belgesi pasif olarak görüldü. 

Firmanın ihaleden elenmesi gerekirken, Müdürlük, Sağlık Bakanlığı Kayıt Tescil Sistemi Daire Başkanlığı’ndan Fonet için söz konusu belgenin olduğuna dair özel yazı talep etti. Bunun üzerine Bakanlık firmanın belgelerinin aktif olduğuna dair Müdürlüğe yazı gönderdi. Bu dönemde Aydın, Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürü olarak görev yapıyordu.

Diyarbakır’da ‘Toplumsal Cinsiyet’ eğitimleri sürüyor Diyarbakır’da ‘Toplumsal Cinsiyet’ eğitimleri sürüyor

3-51Danıştay, Müdürlüğün HBYS ihalesinde hata olduğuna dair karar verdi. Kamu İhale Kurumu (KİK) durumun düzeltici faaliyetle giderilmeyeceğini bildirmesine karşın ihale iptal edilmedi. İhaleye katılan firmaların, Danıştay ve KİK kararlarını uygulanması yönünde yaptığı itirazlara cevap verilmedi. İdari ve teknik şartnameye göre iptal edilmesi gereken ihale Fonet’e verildi. 

“DENETLEDİĞİ FİRMAYA GENEL MÜDÜR OLDU”

Diyarbakır başta olmak üzere bir çok ilde doktor ve hastaları mağdur eden sistemin ihalelerinin Fonet firmasına vermesini sağladığı Şahin Aydın, 2023’te görevden alınmıştı. Aydın, görevden alınır alınmaz Sağlık Bakanlığı’ndayken denetlediği, ihale sürecine dahil olduğu Fonet firmasına Genel Müdür oldu. 

Uxwq4F4Prmb“TUTANAK TUTULARAK İHALE İPTAL EDİLSİN”

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde çalışan doktorlar, ve her gün tedavi için gelen binlerce kişi, mağdur oldukları sistemin yenilenmesi için yönetimden adım atmasını bekliyor. Sistemin çalışmaması nedeniyle tutanak tutulması halinde ihalenin iptal edilebileceğini söyleyen doktorlar, sağlık müdürlüğü ve hastane yönetimini bu konuda göreve çağırdı.

Editör: Ferit Aslan