Diyarbakır’a 2 bin kilometre öteden gelip bir ilki yaşattılar Diyarbakır’a 2 bin kilometre öteden gelip bir ilki yaşattılar

Diyarbakır’da, bir işçisinin ölmesi üzerine sosyal medyada başlayan tartışma, eş başkan Serra Bucak’ın, AKP Gençlik Kolları Başkanını engellemesine neden oldu. 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanlığında çalışan 50 yaşındaki işçi Abdullah Biroğlu’nun kalp krizi geçirip yaşamını yitirmesi üzerine sosyal medyada bir tartışma başladı. 

10 740X420

Biroğlu’a mobing yapıldığı ve kavurucu sıcaklarda çalıştırıldığı için kalp krizi geçirdiğini belirten AK Parti çevrelerinin iddiaları üzerine büyükşehir belediyesi açıklama yaptı. Açıklamada, Biroğlu ile ilgili iddialar yalanlanarak, bir mobingin söz konusu olmadığı ve kendisinin de bugüne kadar kalp ile ilgili bir şikayetinin olmadığını belirtildi. 

Sosyal medya hesabında eş başkan Serra Bucak’ın mesajlarını alıntılayan AK Parti Diyarbakır Gençlik Kolları Başkanı Abdurahman Kikizade, büyükşehir belediyesinin işçilere mobing ve zulüm yaptığını belirten paylaşımlar yaptı. 

P H O T O 2024 07 11 12 38 59Ak Partili Kikizade’nin bu paylaşımları üzerine Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Serra Bucak kendisini sosyal medyada engellediği görüldü. Kikizade, bu engelleme üzerine sosyal medya hesabından, “Sosyal medyada engelleyerek zulme ve yalana karşı sesimizin kısalacağını düşünecek kadar zavallısınız” mesajını paylaştı.

Editör: Ferit Aslan