Dicle Üniversitesi’nde 2024-2025 akademik yılının huzur ve güven içinde geçmesi amacıyla Vali Murat Zorluoğlu başkanlığında güvenlik toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda, üniversite kampüsü ve öğrenci yurtlarında huzur, güvenlik ve asayişin sağlanması için alınacak tedbirler masaya yatırıldı. Diyarbakır Valiliği Hevsel Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda, Dicle Üniversitesi ve bağlı kurumlarında öğrencilerin güvenliği, barınma ve ulaşım sorunları başta olmak üzere, üniversitedeki akademik faaliyetlerin güvenli bir ortamda sürdürülmesi için yapılacak çalışmalar detaylı bir şekilde ele alındı.

Diyarbakır'dan dünya listesine girmeyi başardılar Diyarbakır'dan dünya listesine girmeyi başardılar

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, yeni eğitim öğretim yılının tüm öğrencilere ve akademik kadroya hayırlı olması temennisinde bulundu.  Ailelerin emanetine sahip çıktıklarını, binlerce yıllık tarihi ve kültürel zenginlikleriyle Diyarbakır’ın, öğrencilere eşsiz bir öğrenme ortamı sunduğunu belirten Zorluoğlu, şöyle dedi:

“Diyarbakır’ın tarihi dokusu ve kültürel zenginliği, öğrencilerimiz için adeta bir açık hava müzesi gibidir. Bu eşsiz ortamda öğrenim gören gençlerimizin huzur ve güven içinde olmaları bizim öncelikli hedefimizdir. Bu nedenle, Dicle Üniversitesi kampüsü ve yurtlarında güvenliği artırmak için tüm imkânlarımızı seferber ettik. Öğrencilerimiz, bize ailelerinin emanetidir. Onların güvenli ve huzurlu bir ortamda eğitim almalarını sağlamak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.”

Toplantıya, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamuran Eronat, Vali Yardımcısı Ömer Coşkun, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, İl Jandarma Komutan V. Alb. Suat Dönmez, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali, Gençlik ve Spor İl Müdürü Nüammer Uslu ve ilgili kurum yetkilileri katıldı.

Editör: HABER MERKEZİ