Diyarbakır’ın Kulp ilçesindeki Hasandin yaylasında yapılmak istenen maden arama faaliyetine karşı herkes yarın Kulp’a gidecek. 

Diyarbakır’ın Kulp (Pasur) ilçesinde bulunan ve 7 köyün içme suyu dahil yaşam kaynağı olan Hasandin yaylasında yapılmak istenen maden arama faaliyetine karşı köylüler adeta ayaklandı. 

690X450Nc Amd 29 07 2024 Serhat Eren Okloik Tahribat Rop2 690X460.Jpeg

Diyarbakır’daki sivil toplum kuruluşları ile birlikte bir platform oluşturan köylüler, söz konusu yaşam kaynağı olan yaylada maden arama ve sondaj çalışmalarına izin vermeyeceklerini belirtiyorlar. 

Yabancı bir şirket ile yapılmak istenen sondaj çalışmalarını geçtiğimiz haftalarda engelleyen köylüler, bu kez büyük bir protestoya hazırlanıyor. 

Diyarbakirlilar Kararini Verdi 10 Agustosta Meydanlarda Olacak

Köylülerin ve çevrecilerin kurdukları platform tarafından yapılan açıklamada, “Diyarbakır'ın Kulp İlçesinin Hesandin Yaylasındaki maden faaliyeti girişimine karşı; 10.08.2024 tarihinde, saat 11'de Kulp merkezde buluşuyor ve kitlesel basın açıklaması için Hesandin Yaylasına hareket ediyoruz” denildi. 

Diyarbakır Barosu da, platformun açıklaması üzerine kendilerinin de yarın yapılacak olan basın açıklamasına katılacağını duyurdu. 

Avukat Eyüp Aydeniz, bölgenin başta içme suyunu karşılayan ve özellikle yaz aylarında insanların vazgeçilmez yaşam alanı olan yaylada yapılacak olan bir maden arama çalışmasının bölgenin doğasının katledeceğini ifade etti. 

Diyarbakır'daki hastanede şok istifa ve hızlı atama Diyarbakır'daki hastanede şok istifa ve hızlı atama

Avukat Aydeniz, maden arama ruhsatının iptali için hukuksal bir çalışma yaptıklarını ve ruhsatın iptali için sıka sürede İdare Mahkemesine dava açacaklarını da sözlerine ekledi.

Editör: Ferit Aslan