Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, her ilçe nüfusuna göre her bin kişiye 10 bin lira defin ücreti yapılması ile ilgili kararı meclise sundu. 

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisine geçen ay başvuran AK Partili Hazro, Çermik, Çüngüş ve Eğil Belediyeleri, mezarlık hizmetlerinin büyükşehir belediyesi tarafından karşılanmasına dair önerge vermişlerdi. Belediye meclisi konunun araştırılması ve diğer ilçeleri de kapsayacak şekilde çalışma yapılmasını istemişti. 

5B9B76D2Ae78492D90630B53

Diyarbakır’da 4 bin kişi 2 aydır maaş alamıyor Diyarbakır’da 4 bin kişi 2 aydır maaş alamıyor

Yapılan çalışmalarından sonra hazırlanan Başkanlık yazısı, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Temmuz ayı Meclis gündemine alındı. 

Yazıda, Büyükşehir Belediyelerinin görev ve sorumluluk alanına giren ‘Mezarlık alanlarını tespit etmek, mezarlıklar tesis etmek, işletmek, işlettirmek, defin ile ilgili hizmetleri yürütmek’ görevlerinin Belediye Meclis kararı ile ilçe belediyelerine devredilebileceği, birlikte yapılabileceği ya da, 'ortak hizmet projesi gerçekleştirebileceği ve bu amaçla gerekli kaynak aktarımında bulunabileceği’ belirtildi. 

Bu amaç ile mezarlık hizmetlerinde aksama yaşanmaması için ilçelerin nüfuslarına göre her bin kişiye 10.000 TL olmak üzere 2024-2029 yılları arası toplam 5 yıllık süre zarfında her yıl Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) baz alınarak ilçe belediyelerine ödeme yapılması istenildi.

Editör: Ferit Aslan