Yaklaşık 150 bin kişinin Diyarbakır’da başvuru yaptığı Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın  ''İlk Evim, İlk İşyerim Projesi''nin yapımıyla ilgili önemli bir adım atıldı.

Diyarbakır’da kayyım’ın işgal ettiği yol, açılıyor Diyarbakır’da kayyım’ın işgal ettiği yol, açılıyor

OĞLAKLI DA 450 İŞYERİ YAPILACAK

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Kentsel Yenileme Dairesi Başkanlığı, Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesinin Oğlaklı Mahallesi, 171 parselde üretim ve istihdama katkıda bulunmak, daha sağlıklı bir ortamda iş hayatının devamlılığını sağlamak amacıyla "İlk İşyerim Projesi" kapsamında 450 işyeri yapacak.

Yaklaşık 800 dönümlük parseldeki 480 dönümlük arsanın  “küçük sanayi alanı” olarak düzenlenmesine yönelik plan değişikliği gerçekleştirildi.

İLK İŞYERİM PROJESİ

100 bine yakın ek istihdam sağlanacak böylelikle ülke yatırımına, üretimine, sanayisine, istihdamına hatırı sayılır katkı sunulacak. Tamirat ve imalatla uğraşan küçük işletmelerden oto tamirhanelerine, mobilyacılardan makine üreticilerine kadar onlarca farklı sektörü içerisinde barındıracak bu sanayi/iş yeri alanlarımızla küçük işletmeciye destek olunacak. Kendi işini kurmak isteyen gençler de dükkan ve ofis sahibi olacak.

Ilk2

İLK EVİM PROJESİ DE BAĞLAR İLÇESİNDE

Öte yandan, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın İlk Evim ve İlk Arsam projelerini de Bağlar ilçesinin Oğlaklı mevkisinde gerçekleştirilmesi bekleniyor.

Söz konusu bölgede İlk Evim Projesi kapsamında ilk etapta 5 bin 500 konut yapılması bekleniyor.

Editör: Özgür Ayaydın