Narin Güran'ın babası Arif Güran, kim olursa olsun, devletin katilleri ortaya çıkaracağına inandığını söyledi.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi'nde 21 ağustos 2024 tarihinde kaybolan ve 19 gün sonra cesedi bulunan 8 yaşındaki Narin Güran olayıyla ilgili soruşturma sürüyor.

Soruşturmada aralarında anne, ağabey ve amcanın da bulunduğu 8 zanlı tutuklandı, 4 kişi adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. 

Soruşturma kapsamında tutuklu sayısı 10'a yükseldi. Narin'in babasının da aralarında bulunduğu 10 kişi savcılık tarafından serbest bırakılmıştı.

Diyarbakır’da Narin Güran cinayetinde yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra sevk edildiği savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılan baba Arif Güran, serbest bırakılır bırakılmaz kızının mezarı başına geldi.

''KIZIMIN ACISINI YAŞAYAMIYORUM''

Kızının mezarını ziyaret eden ve burada ilk kez açıklama yapan baba Arif Güran, olayla ilgili olarak devletin elinden gelenin fazlasını yaptığını söyledi.

Kızının bir mezarının olmasının dahi devletin çabasıyla olduğunu kaydeden Güran, şöyle devam etti:

''Soruşturma ile ilgili zaten gizlilik kararı var. Allah'ın izniyle kim yaptıysa devlet onu bulacak, hepsini çıkaracak. İlk ifadem ve son ifadem de aynı ifadededir. 

Dosya ile ilgili bir şey söylemek istemiyorum. Benimle devletin bir şey paylaştığı yok. Siz ne biliyorsanız ben de onları biliyorum. 

'FENOMENLER ALLAH RIZASI İÇİN FOTOĞRAF ÇEKMEYİN'

Kızımın acısını yaşayamıyorum. Kızımın mezarına gelip fenomenler fotoğraf çekiyor. Allah rızası için yapmayın. Devlet, savcı şu an araştırmalar yapıyor. Bunu yapanları Allah kahretsin, çekirdek bir aileydik. 

Devlet kimden şüpheleniyorsa, devlet herkesi alabilir. Soruşturma bitene kadar bütün köy alınabilir gerekirse, devlet kızımın kanını yerde bırakmayacak. Kimden şüphelendiysem jandarma ile paylaştım.''

AMCA İLE İLGİLİ SORU

Van’daki mezarlıklarda bakım ve onarım çalışmaları Van’daki mezarlıklarda bakım ve onarım çalışmaları

Arif Güran, Narin’i ''kasten öldürme'' şüphesiyle tutuklu bulunan amca Salim Güran ile ilgili gazetecilerin sorusuna; ''Devlet kimi aldıysa, kimin yaptığını ortaya çıkaracaktır. Oğlum gözaltına alındı ama bir kez daha alınmıştı. Netice olarak soruşturma sürecinde ne gerekiyorsa o yapılıyor'' yanıtını verdi.

''O ŞAHIS HER AKŞAM CAMİDE YANIMDA OTURURDU''

Narin'in cesedini dere kenarına gömdüğünü itiraf eden tutuklu Nevzat Bahtiyar hakkında da konuşan baba Arif Güran; ''O şahıs her akşam camide yanımda gelip oturan adamdı. İnsanların çirkin yüzünü maalesef göremiyorsunuz'' dedi.

Güran, mahallede 5-6 aile ve 12 ev olduğunu belirterek, şöyle dedi:

''Herkes yüzyIllardır bu köyde. İnanıyorum adalet yerini bulacak. Kim ne yaptı jandarma hepsini bulacak. Sosyal medyada çok fazla yalan var. Herkesin bir ailesi vardır. Lütfen saygı gösterin, devlet her şeyi bulup ortaya çıkaracaktır.''

Editör: EYYUP KAÇAR