Ferit Aslan

Diyarbakır’da, kayyım tarafından 8 yıl önce işlerine son verilen ve mahkeme kararına rağmen geri alınmayan 100 işçi için işlerine geri dönme müjdesi geldi. 

Şırnak, Batman'ın tahtını elinden aldı Şırnak, Batman'ın tahtını elinden aldı

Diyarbakır Merkez Kayapınar ilçesinde çalışırken 2016’da, belediyeye atanan ilk kayyım döneminde işten çıkarılan 100 kişi için yeniden işlerine dönme umudu doğdu. 

21 U0Kr84 Tr G0 G7.JpgDiyarbakır’da, İdare Mahkemelerinde açtıkları davaları kazanmalarına rağmen işlerine iade edilmeyen 100 kişi, 31 Mart seçimlerinden sonra DEM Partili yönetimin gelmesi ile yarın komisyon tarafından mülakata alınacak.

Kayapınar Belediyesi eş Başkanı Cengiz Dündar, ellerinde mahkeme kararı olmasına rağmen işlerine iade edilmeyenler için yarın yasal mavzuat çerçevesinde bir mülakat sınavı yapacaklarını söyledi. Dündar, mülakat için gerekli prosedürleri yerine getirdiklerini, komisyonda Valilikten bir temsilcisinin olması için yazı yazdıklarını da belirterek, şöyle konuştu:

Dem Partii.jpg“BÜTÜN ARKADAŞLARIMIZA HAKLARINI VERECEĞİZ”

“Bu arkadaşlarımız, 8 yıldır ellerindeki mahkeme kararlarına rağmen işlerine geri alınmıyordu. Bizde ellerindeki mahkeme kararına rağmen işlerine iade edilen bu arkadaşların haklarını teslim etmek için yine yasal çerçevede bir çalışma başlattık. Mülakatı geçenler yeniden işlerine dönecek. Geçmeyen ve haklarını alamayanlarında hakları ödenecektir.”

“MÜLAKAT SINAVINA GİRMEYEN HAKKINI KAYBEDECEKTİR”

Kayapınar Belediyesinin mülakat sınavı için verdiği ve 100 işçinin adının bulunduğu duyuruda, “Her hangi bir sebeple mülakat sınavına katılmayan kişiler Kayapınar Belediyesi Personel A.Ş bünyesinde işçi statüsünde geçiş hakkını kaybedecektir” denildi. 

Editör: Ferit Aslan