Diyarbakır'da 21 Ağustos'tan beri kayıp olan 8 yaşındaki Narin Göran'ın cansız bedeni mahallesinin altından geçen Eğertutmaz deresinde bulundu. Günlerdir süren umutlu bekleyiş yerini  derin bir üzüntü ve öfkeye bıraktı.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, X hesabından bu sabah   "Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde kaybolan Narin kızımızın maalesef cansız bedeni Jandarma ekiplerimiz tarafından bulundu.  Narin kızımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. Başımız sağolsun" duyurusunu yaptıktan sonra günlerdir,  küçük Narin ile ilgili umutlu bekleyiş de sona erdi.
Küçük Narin'in, 19 gün sonra evinin sadece 3 kilometre ötesinde bulunması sosyal medyada da büyük tepkiye neden oldu. X'te kısa sürede binlerce mesaj paylaşıldı. 

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Serra Bucak da X hesabından yaptığı açıklamada, "Ne yazık ki 19 gün süren aramaların sonunda Narin’i sağ salim bulamadık. Çok üzgünüm! Çocukları koruyamadığımız ve ailelerine gerekli bilinç ve farkındalığı veremediğimiz bu sistem ve anlayış içerisinde büyüyemeden elimizden kopup giden çocuklar var ve ne yazık ki o çocukların göz ardı edilen yaşam hakları var " şeklinde tepkisini dile getirdi.
Bucak, sorumluların en ağır şekilde yargılanmaları ve adaletin sağlanması gerektiğini ifade ederek, yerel yönetimler, çocuk hak örgütleri ve kadın örgütleri ile beraber bu davanın takipçisi olacaklarını belirtti.

-"Lanet olsun"

DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Sevilay Çelenk de "Ah Narin... Çocukları inciten bu dünyaya lanet olsun... Çok üzgünüm... Narin'i geri getirmeyecek ama ona bu kötülüğü yapanların en ağır biçimde cezalandırılmasını istiyoruz. Lütfen hiçbirimiz bu olayın peşini bırakmayalım" şeklinde üzüntü ve tepkisini dile getirdi.

"Çocuklara göz diken, çocuklara kıyan toplumsal çürümenin ve yozlaşmanın esas müsebbibi bizzat bu kokuşmuş sistemdir" diyen Çelenk, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bunu da unutmayalım. Her merdiven altına bir mektep açarak, daha okula bile başlamamış küçücük çocuklara ölüm ve ahiret dersi vereceklerine bu gözü dönmüş erkeklikleri nasıl tımar edeceklerine baksalardı bugün binlerce çocuk, binlerce kadın hayatta olurdu.  Aile içi şiddetten koruyan mevzuatı hedefe koyacaklarına ...  Affetmeyeceğiz."

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da x hesabı üzerinden yaptığı açıklamada "Lanet olsun bu ölümü gerçekleştirenlere...Bu suç, #Narin'in bedeninde, hepimize karşı işlenmiştir" sözleriyle tepkisini dile getirdi.
Tanrıkulu, şöyle devam etti:
"Bilinsin ki; Diyarbakır Barosu ve kentteki sivil toplum kurumlarıyla birlikte bütün sorumluların ortaya çıkartılması, cezalandırılması için en etkin biçimde bunun takipçisi olacağız. Hepimizin başı sağ olsun... Mekanın cennet olsun #Narin ... 
(Bunca geniş kapsamlı arama tarama çalışmalarına, yüzlerce güvenlik görevlisinin mesaisine, gelişmiş teknik cihazların kullanımına rağmen Narin'in 19 gün sonra evinin sadece 3 kilometre ötesinde bulunmuş olması da, bu görevi yapanlar bakımından düşündürücüdür.) "

Van’daki mezarlıklarda bakım ve onarım çalışmaları Van’daki mezarlıklarda bakım ve onarım çalışmaları

Amedspor Klüp Başkanı Aziz Elaldı  ise "Narin kızımız maalesef ölü bulundu. Çok büyük bir acı ve öfke içerisindeyiz. Narin’in ruhu şad olsun. Amedspor olarak yargılama sürecini çok yakından takip edeceğiz." şeklinde tepkisini dile getirdi.

Editör: Meral Özdemir