Ferit Aslan

Diyarbakır merkez Bağlar Belediyesinde, gelen para personel maaşlarına yetmeyince yeni yönetim, seçimden 6 ay önce işe alınanları mercek altına aldı ve 90 kişiyi işten çıkardı. 

Diyarbakır’da, 31 Mart seçimlerinden sonra belediyeleri devir alan DEM Partili eş başkanlar, öncelikle seçimden 6 ay önce işe alınan kişileri mercek altına aldı. İller Bankasından gelen paranın sadece maaşlara yetmediği ortaya çıkan Bağlar Belediyesi ise özellikle seçimden 6 ay önce işe alınanların inceleneceğini ve gerekli gördüğü kişilere ait sözleşmelerinin fesih edileceğini açıklamıştı. 

Belediye.SON 3 AYDA 187 KİŞİ İŞE ALINMIŞ

Bağlar Belediye Meclisinde okunan tespit raporuna göre, 1 Ocak 2023 ile 31 Mart 2024 tarihleri arasında AK Partili başkan Hüseyin Beyoğlu tarafından belediyeye toplam 187 kişi işe alındı. Banlardan 4 kişi sözleşmeli memur, 1 kişi açıktan atama olurken, 12 kişi ise KHK ile işlerine son verilen ve mahkeme kararı ile işe iade edilenlerden oluştu. Belediyenin Personel Limited Şirketine ise son 3 ayda 170 kişinin alındığı ortaya çıktı. 

90 KİŞİ İŞTEN ÇIKARILDI

Bağlar Belediyesi eş başkanları, seçimden 6 ay önce işe alınanların durumunu inceleyerek, şimdiye kadar 90 kişinin işlerine son verdiler. Eş Başkanlar, personel giderlerinin bütçenin çok aştığını ve gelen paranın artık sadece maaşlara yetmediğini belirterek, bunu yapmak zorunda olduklarını ifade ettiler. 

Editör: Ferit Aslan