Diyarbakır Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali, 3 yıldır birlikte çalıştığı yardımcısı Mehmet Bulut’u, hakkındaki soruşturma raporunu ikinci kez göndererek görevden aldı. 

Diyarbakır’da çocuklara hayvan sevgisi aşıladılar Diyarbakır’da çocuklara hayvan sevgisi aşıladılar

Diyarbakır Milli Eğitim Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Mehmet Bulut hakkında, 2023 yılının Nisan ayında ödenen ve Mayıs ayında fark edilerek kesilen fazla ek ders ücreti ile ilgili 2024 yılında soruşturma açıldı. Kesintinin bir ay sonra yapılması nedeniyle herhangi bir kamu zararının oluşmadığı olay ile ilgili Bulut hakkında açılan, “Görevi kötüye kullanma” soruşturma raporu 16 Mayıs 2024 tarihinde milli eğitim Bakanlığına gönderildi.

P H O T O 2024 10 04 13 41 44Bakanlık, söz konusu rapor ile ilgili herhangi bir görevden alma işlemi yapmazken, Diyarbakır Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali’nin Bulut’un görevden alınması için Bakanlığa yeniden raporu gönderdiği belirtildi. Müdür tarafından ikinci kez bakanlığa gönderilen yazı üzerine Küçükali ile 3 yıldır birlikte çalışan yardımcısı Mehmet Bulut, 12 Eylül tarihinde görevden alındı. 

Editör: Ferit Aslan