Amerika’dan doğduğu Diyarbakır’a 21 yıl aradan sonra dönen sanatçı Yervant Bostancı, çalıştığı kiliseden müzik sevgisi ağır basında 1 yıl sonra ayrıldı. 

0X0 Kilisede Asgari Ucretle Calisiyor 1707808289204

Diyarbakır Sur'da 2 araziye el konuldu Diyarbakır Sur'da 2 araziye el konuldu

Diyarbakır’da dünyaya gelen ve gittiği İstanbul’dan 1992 yılına Amerika’ya göç eden Ermeni sanatçı Yervant Bostancı 21 yıl sonra Diyarbakır’a dönmüştü. Udi Yervant olarak tanınan sanatçı geçen yıl kendisinin de vaftiz edildiği Ermeni Cemaatinin Ortadoğu’daki en büyük kilisesi olan Surp Giragos Ermeni Kilisesinde turist rehberi olarak çalışmaya başlamıştı. 

D S C01868

Udi Yervant doğduğu Diyarbakır’da, vaftiz edildiği kilisede işe başlamasına, sosyal medya hesabından, “19 Haziran 2023 Diyarbekir Surp Giragos Ermeni kilisemizde turist rehberi olarak göreve başladım. Kilisemizi görmek isteyen canları sevgiyle barış, kardeşlik ve dostluk adına mum dikmeye bekliyoruz.Yakacağınız her mum dostluk adına bir ışık sembolü olsun” mesajı ile duyurmuştu. 

0X0 Kilisede Asgari Ucretle Calisiyor 1707808291378

MÜZİK AŞKI AĞIR BASTI, KİLİSE'DEKİ İŞİ BIRAKTI

Geçen yıl Surp Giragos Ermeni Kilisesinde işe başlayan sanatçı Yervant Bostancı’nın müzik sevgisi ağır basında kilisedeki işini 1 yıl sonra bıraktığı ortaya çıktı. CEGA Medya’ya konuşan Bostancı, “Benim işim müzikle, daha fazla dayanamadım ve müziğe yeniden geri döndüm” dedi. 

Editör: Ferit Aslan