Nuri Zekiye Has Ortaokulu’nda yaşanan olay, okullarda acil durum yönetimi konusundaki eğitimlerin ne denli önemli olduğunu bir kez daha ortaya koydu.

Diyarbakır'da kaybolan Narin ile ilgili otopsi raporu tamamlandı Diyarbakır'da kaybolan Narin ile ilgili otopsi raporu tamamlandı

Teneffüs sırasında nefes borusuna atıştırmalık kaçan 8.Sınıf öğrencisi Sena Özçelik, büyük bir panik yaşadı. Nöbetçi öğretmen olarak görev yapan beden eğitimi öğretmeni Tahsin Yılmaz, durumu fark eder ederek müdahale etti. 

Yılmaz, aldığı ilk yardım eğitimi sayesinde uyguladığı Heimlich manevrası ile Sena Özçelik'in boğazına kaçan cismi etkili bir şekilde çıkardı. Olayın ardından, öğrencilerin ve öğretmenlerin büyük bir rahatlama yaşadığı gözlemlendi.

Okul yönetimi, bu tür acil durumların yaşanmaması için gereken tüm önlemleri aldıklarını vurguladı. Nuri Zekiye Has Ortaokulu Müdürü Recep Zengin, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen eğitimlerle öğretmenleirn bu konuda eğitildiğini belirterek, bu tür kursların ne denli önemli olduğuna bu tarz tadsız olaylarda bir kez daha gördüklerini söyledi. Yılmaz, “Acil durumlarda hızlı ve doğru müdahale hayat kurtarabilir. Aldığımız eğitimler sayesinde böyle bir durumla karşılaştığımızda ne yapmamız gerektiğini biliyoruz. Öğrencilerimizin güvenliği her şeyden önemli”dedi.

Editör: HABER MERKEZİ