Diyarbakır Akşemsettin Ortaokulu, temizliğin yapılmaması nedeniyle hastalığa davetiye çıkarıyor.

Eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte birçok okulda temizlik sorunu baş gösterdi. Tasarruf genelgesi nedeniyle okullara ödenek gönderilmemesi, personel ve temizlik malzemesi alımını da engelledi. 

Okulların temizlenmemesi çirkin görüntüler sergilerken, özellikle havaların soğumasıyla hastalık riskini de beraberinde getirecek.

Okul Haberi̇çi̇1

Temizliğin yapılamadığı okullardan biri de Kayapınar ilçesinde bulunan Akşemsettin Ortaokulu. Okulda yaşanan vahim görüntüler, eğitim yuvalarının sağlıklı bir ortam olmaktan ne kadar uzaklaştığını bir kez daha gözler önüne serdi.

Okulun sınıf ve koridorlarında biriken çöpler, temizlenmeyen lavabolar ve hijyen eksikliği, öğrencilerin ve öğretmenlerin sağlığını ciddi şekilde tehdit ediyor. Tasarruf adı altında yapılan personel ve temizlik malzemesi kesintileri, okullarda temizlik sorununu giderek büyütüyor. 

Diyarbakır'da 65 yaşındaki kadın, 20 yıldır çöp topluyor Diyarbakır'da 65 yaşındaki kadın, 20 yıldır çöp topluyor

Okul Haberi̇çi̇-1

Veliler, okullarda sıvı sabun, yüzey temizleyici gibi temel temizlik malzemelerinin bulunmaması, personelin olmaması öğrencilerin hijyenik bir ortamda eğitim görme haklarını ellerinden aldığını söyledi.

Okulların temizlik ve personel alımı için bağış talebinde bulunduğunu ifade eden velilerin bir bölümü bağışı desteklerken, bazıları da tepki gösteriyor.

Akşemsettin2

Veliler, şöyle dedi:

''Diyarbakır'daki bu durum, ülke genelinde birçok okulda yaşanan ortak bir sorun. Okulların temizlik sorunu, sadece öğrencilerin sağlığını değil, aynı zamanda eğitim kalitesini de olumsuz etkiliyor. 
Tasarruf adı altında yapılan kesintiler, öğrencilerin sağlığından daha mı önemli?. Çocuklarımızın geleceği için sağlıklı ve temiz eğitim ortamın bir an önce sağlanmasını istiyoruz.

Editör: EYYUP KAÇAR