Dicle Üniversitesi (DÜ) Hastanesi'nde hastanın vefat haberini alan hasta yakınları sağlık çalışanlarınının darbedilmesiyle ilgili açıklama yapıldı.

DÜ Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Mehmet Ata Akıl, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, 
Dicle Üniversitesi Hastanesi Nöroloji Yoğun Bakım Ünitesi’nde 15 Şubat 2024 tarihinden itibaren entübeli bir şekilde  tedavi görmekte olan bir hastanın vefat etmesi üzerine, hasta yakınları tarafından hastanenin sağlık çalışanlarına yönelik  saldırı gerçekleştiğini bildirdi.

 Yaşanan  olayda, sağlık personeli arkadaşlarının fiziksel şiddete maruz kaldığını ve darp edildiğini belirten Akıl, şunları kaydetti:
" Öncelikle vefat eden hastamıza Allah’tan rahmet diliyoruz, şiddete uğrayan tüm çalışma arkadaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz, bu tür üzücü olayların bir daha yaşanmaması için en güçlü temennilerimizi dile getiriyoruz. Sağlık hizmeti sunan çalışanlarımıza yönelik bu tür şiddet olaylarını kabul edilemez buluyor, bu saldırıları kınıyoruz."
Akıl,  sağlık çalışanlarının her gün büyük bir özveriyle ve fedakârlıkla topluma hizmet etmeye devam ederken, onların güvenliği ve huzuru kendileri için her şeyden önce geldiğini ifade ederek, şöyle devam etti:
"Yaşanılan bu ve benzeri şiddet olaylarının son bulması için ,caydırıcı ve etkili cezai yaptırımların hayata geçirilmesi gerektiğini vurguluyoruz. 

THKD Başkanı Polatel, Diyarbakır’daki gazeteciler ile bir araya geldi THKD Başkanı Polatel, Diyarbakır’daki gazeteciler ile bir araya geldi

Sağlık hizmetlerinde şiddete sıfır tolerans gösterilmesi gerektiğini hatırlatarak, halkımızı da bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz.
Dicle Üniversitesi Hastanesi olarak, personelimizin haklarını savunmaya  yönelik her türlü hukuki girişimi başlatmış bulunmaktayız. Şiddetin hiçbir şekilde mazur görülemeyeceğini bir kez daha dile getiriyor, bu olayın sorumlularının en kısa sürede adalet önünde hesap vermesini temenni ediyoruz.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur."
                                        

Editör: Meral Özdemir