Diyarbakır’da kuzenlerin bıçaklı-sopalı kavgası: 5 yaralı Diyarbakır’da kuzenlerin bıçaklı-sopalı kavgası: 5 yaralı

Kurt.

Elazığ'da kırsal alanda bulunan, anneleri ölen 7 kurt yavrusu Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesine getirildi. Kurt yavruları buradaki ilk kontrolün ardından ekiplerce Diyarbakır Dicle Yaban Hayvanı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezine getirildi. Daha gözleri açılmamış olan yavrulardan 6'sı uzman ekiplerin tüm çabasına rağmen anne sütü almadıkları için hayat mücadelesini kaybetti.

GARİP İSMİ KONULDU

Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğrencileri, hayata tutunmayı başaran yavruya annesi ve kardeşlerini kaybettiği için 'Garip' ismini verdi.

Yavruya merkezde şırıngayla özel besleyici mama ve vitamin veriliyor.Merkezin yetkilileri, anne sütüne ve sıcaklığına kavuşması için Garip'e süt annelik yapacak dişi bir kurt bulunması için çalışıyor.

Kurt2.

Dicle Üniversitesi (DÜ) Veteriner Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Akın Koçhan, özellikle kurt yavrularında annesiz bakımın zor olduğunu ifade eden Koçhan, bu nedenle diğer yavruların hayata tutunamadığını söyledi.

Koçhan, 'Elimizde sadece Garip kaldı. Garip'in hayata tutunabilmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Garip'in mutlak bir anneye ihtiyacı var hem süt verecek hem de bakımını yapacak. Hayvanat bahçelerinde ya da özel bakımevlerinde müsait bir anne bulursak Garip'i göndereceğiz. Süt anne adayı olarak maalesef çok fazla seçenek yok. Mutlaka kurt bulmamız gerekiyor.' diye konuştu.

Editör: Özgür Ayaydın