Diyarbakır, Doğu Pediatri Derneği tarafından düzenlenecek ve Türkiye’nin en büyüğü olacak büyük bir tıp etkinliğine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 

Merkezi Diyarbakır’da bulunan Doğu Pediatri Derneği tarafından düzenlenen ve bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilecek olan Uluslararası Katılımlı Doğu Pediatri Kongresi, Diyarbakır Dicle Üniversitesi Kongre Merkezi’nde katılımcılarını ağırlayacak. 

Diyarbakır'da husumetli aileler barıştı Diyarbakır'da husumetli aileler barıştı

P H O T O 2024 09 15 19 59 48Türkiye'nin en büyük pediatri buluşmalarından biri olma özelliği taşıyan kongre için konuşan Derneğin Genel sekreteri, Doç. Dr. Muhammet Asena, kongreye Türkiye'nin dört bir yanından yaklaşık 2.000 çocuk hekiminin katılacağını ve 7 ülkeden 186 konuşmacı ile oturum başkanının görev alacağını belirtti. Bilimsel yoğunluğun yüksek olacağı kongre, 4 gün boyunca bilim dünyasını Diyarbakır’da buluşturacaklarını söyleyen Doç. Dr. Asena, konuşmasını şöyle sürdürdü:

16291-1

“Kongrenin ilk günü, 7 ayrı kursta 72 konuşmacı sunum yapacak. Ardından 23 bilimsel oturum, 6 uydu sempozyumu, 11 sözlü bildiri oturumu ve 6 e-poster oturumu ile çocuk sağlığı ve hastalıkları alanında önemli konular ele alınacak. Ayrıca kongrede, Avrupa Pediatri Akademisi ile 2, Azerbaycan Pediatri Cemiyeti ile 1 bilimsel oturum gerçekleştirilecek.”

Genel Sekreter Doç. Dr. Asena,  bu yılki kongrenin, sadece bilimsel içeriğiyle değil, aynı zamanda Diyarbakır'ın zengin kültürel ve gastronomik mirasını tanıtacak çeşitli etkinliklere de dikkat çekileceğini ifade ederek, “Katılımcılar, kongre programı dahilinde düzenlenecek şehir turları ile Diyarbakır’ın tarihi ve kültürel zenginliklerini keşfetme fırsatı bulacaklar” diye konuştu. 

Editör: Ferit Aslan