Van’daki mezarlıklarda bakım ve onarım çalışmaları Van’daki mezarlıklarda bakım ve onarım çalışmaları

Diyarbakır'da sayıları hızla artan güzellik merkezlerinin müdvimleri artık sadece kadınlar değil. Özellikle genç erkekler de vücudundaki kıl ve türlerinden kurtulmak için güzellik merkezlerinin yolunu tutuyor.

Erkeklerin cildi testosteron hormonunun etkisiyle, kadınlarkine nazaran daha kalın bir yapıya, dirence, sık tüylere sahip. Erkek cildindeki testosteron seviyesi yağ oranını  tüylenme ve terleme oranını arttırır. Erkekler, kıl ve tüylerinden kurtulmak için güzelik solonlarına başvurarak lazer ve epilasyon işlemlerini uygulayarak kıl ve türlerinden kurtuluyor. 

Güzellik uzmanları, erkeklerin de artık tüylerinden kurtulmak için güzelik salonlarının daimi müşterisi olduğunu ifade ederek, "Vücutta kas ve kemikleri zayıflatıyor, terlemeyi arttırıyor. Erkekler bu bilinçle güzelik merkezlerine başvuruyor. Son zamanlarda erkek müşterilerimiz arttı. Eskiden erkekler güzellik salonlarına uğramazlardı. Belkide utanıyorlardı. Şimdi ise moderleşen dünyada onlarda utangaçlıklarını bir tarafa bırakarak kıl ve türlerinden kurtulmak için lazer ve epilasyon uygulamasını deniyorlar. Bunun sonucunda tertemiz bir vücuda kavuşuyorlar." dedi.

TESTOSTERON NEDİR ?

Testosteron, erkeklerin birinci derecede sekis ihtiyacını gideren bir hormondur. İnsanlarda testosteron, testisler ve prostat gibi erkek üreme dokularının gelişiminde, ayrıca kas ve kemik kütlesinin artması ve vücut kıllarının büyümesi gibi cinsiyet özelliklerini teşvik etmede önemli bir rol oynar. Her iki cinsiyette de testosteron; ruh hali, davranış ve osteoporozun önlenmesi de dahil olmak üzere sağlık ve esenlik durumu ile ilgilidir. Erkeklerde testosteron seviyelerinin yetersiz olması halinde kemik kırıkları ve kemik kaybı gibi problemlere yol açabilir.

Editör: HABER MERKEZİ