Diyarbakır Havaalanında merdiven kazası Diyarbakır Havaalanında merdiven kazası

Ferit Aslan

Diyarbakır’da, belediye başvuran Özel Halk Otobüsleri, Otomobilciler ve Minibüsçüler ile Servisçiler Odaları, toplu taşımaya yüzde 50 oranında zam talebinde bulundu. 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Emrullah Gördük ile görüşen Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi, Servisçiler Odası, Şoförler ve Otomobilciler Odası ile Minibüsçüler Odası Başkan ve yöneticileri zam talebinde bulundu. 

Diyarbakir’da Toplu Tasima Araçlari Degisiyor Fe1E34“ÜYE BASKISIYLA ODAYA GİDEMİYORUZ”

Görüşme ile ilgili CEGA Medya’ya konuşan Diyarbakır Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Mehmet Pervane, seçimden sonra Türkiye’de 80 ilde yeni tarifelerin alındığını sadece Diyarbakır’da yeni tarife alamadıklarını söyledi. 

Mehmet Pervane Ozel Halk Otobusu Kooperatifi Baskani.jpg“ZAMMI ALAMAZ İSEK ÜYELERİMİZ BİZİ EZER GEÇER”

Başkan Pervane, en az yüzde 50 oranında toplu taşımaya zam yapılması taleplerin ilettiklerini de belirterek, “Çözüm bulunmaz ise, 12 Haziran’dan itibaren eyleme geçeceğiz. Bizi oyalıyorlar, üyelerimize cevap veremiyoruz. Bu zammı alamazsak üyelerimiz bizi ezer geçer ve eylem kararını kendileri alır” dedi. 

B B1M T Sj S.img“BAYRAMDAN ÖNCE YETİŞMESİ ZOR”

CEGA Medya’ya konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Emrullah Gördük ise, kendilerinden yüzde 50 oranında zam talebi olduğunu, bunun ilgili kurullarda değerlendireceklerini söyledi. Gördük, görüşmede eylemsellik ile bir konunun konuşulmadığını da belirterek, Onların istediği talebi değerlendireceğiz. Makul bir oranda artış yapılabilir. Bayramdan önce yetişmesi zor görünüyor” dedi.

Editör: Ferit Aslan