Diyarbakır Eş Başkanı Hatun, depremden etkilenen binayı inceledi Diyarbakır Eş Başkanı Hatun, depremden etkilenen binayı inceledi

Diyarbakır'da, bugün İstasyon Meydanında, DEM Partinin yapmak istediği, "Özgürlük mitingi" ne Diyarbakır Valiliği izin vermezken, DEM Partililer miting için kentin farklı noktalarında toplanmaya başladı. 

4-81Diyarbakır Valiliğinin, kentin huzurunu bozacağı gerekçesiyle daha önce izin vermediği ve yasakladığı miting iiçin aralarında DEM Parti Eş Genel Başkanları, DBP Eş Genel Başkanları, Milletvekilleri ve belediye iş başkanlarının da bulunduğu partileler, Yenişehir Ekenciler caddesi, Bağlar Göçmenler Caddesi ile Yenişehir eski Hal kavşağında toplanmaya başladı. 

Diyarbakır'da, yasak nedeniyle İstasyon caddesi trafiğe kapatılırken, aralarında DEM Parti Eş Genel başkanları Tuncer Bakırhan, Tüley Hatimoğulları ve Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan'ın da bulunduğu partililer, Ofis AZC Plaza önünde bekleyişlerini sürdürüyor. 

5-57Valiliğin izin vermediği, DEM Partinin ise yapmakta ısrarlı olduğu miting için Diyarbakır'da polis bir çok noktada olağanüstü güvenlik önlemleri alırken, DEM Partililerin bekleyişi ve polsin uyarı anansları sürüyor. 

Editör: Ferit Aslan