Diyarbakır’da, Covid salgınında Diyarbakırlı’ların kobay olarak kullanıldığını gündeme getiren Prof. Dr. Cenap Ekinci, bu kez patlak veren bebek çetesine benzer bir durumun Diyarbakır’da da yaşandığını yazdı. 

İstanbul’da bebekleri anlaşmalı hastanelere sevk ederek haksız kazanç sağlayan ve ihmali davranışlarda bulunarak ölmelerine neden olan bebek çetesi ile ilgili tartışmalar sürüyor. Diyarbakır’da geçmiş yıllarda buna benzer bir durumun yaşandığını ise Prof. Dr. Cenap Ekinci yazdı. 

Cocuk Hastanesi 83C0801Bef17473F9723.Jpg

Prof. Dr. Ekinci sosyal medya hesabında, “İlginç bir sağlık skandalı geçmişe dair” başlığı ile Diyarbakır’da şahit olduğu sağlık şebekesini şöyle anlattı:

Diyarbakır'daki parklar bakım bekliyor Diyarbakır'daki parklar bakım bekliyor

“KAN HASTALIKLARI TAŞICIYI KADIN VE ERKEKLERİ EVLENDİRMİŞLER"

“Diyarbakır da şahit olduğum bu Sağlık Şebekesi kan hastalıklarından taşıyıcı veya hasta kadın ve erkekleri tespit etmişlerdi. Sonra bu şahısları evlendirmiş hasta çocuklara sahip olmuştu bu aileler. Düğün masrafları ve giderler şebeke tarafından karşılanmıştı. İstedikleri yerde onlara ev tutulmuş hayat boyu maaş, ev kirası ve sigorta parası ödeme garantisi verilmişti. Yeşil kart dahi çıkarılmıştı bazıları için. Bunların tedavi cüzdanları şebekenin elindeydi ve aileye verilmiyordu. Yıllarca bu aileler ve hasta çocuklarına çok pahalı ilaçları yazdırıp devlet kurumlarından paralar alınıyordu. İşin içinde maalesef Doktor ve eczaneler de vardı. Bunlardan sadece bir şebekenin Diyarbakır bağlantısı tespit edildi ve çökertildi. Ülkenin diğer kısımlarından haberim yok.

Cenap Ekinci 1500X945.Jpg“BAŞHEKİMİ AYAĞINDAN VURDULAR”

Prof. Dr. Ekinci, Diyarbakır Çocuk Hastanesi Başhekiminin olayı kendisine bizzat anlattığı belirterek, “Başhekim ayağından vuruldu, bir diğeri görevden alındı. Velhasıl bu sağlık şebekeleri her zaman sistem içinde yol buldu. Ama hiç bir zaman yalnız değillerdi. Ahtapotun kolları gibi her tarafa uzanıyorlardı. Bitmemiş ve bitmeyecek ve var olmaya devam edecekler” diye yazdı.

Editör: Ferit Aslan