Diyarbakır’da bulunan ve 40 bini aşkın öğrenci kapasitesi ile Güneydoğu’nun en önemli eğitim kurumlarından biri olan Dicle Üniversitesi’nde yeni bir uygulama başlıyor.
Dicle Üniversitesi Genel Sekreteri Mustafa Uğurluaslan, bazı öğrencilerin yemek yemeye gittiklerinde kartlarında para olmadığı için arkadaşları içeri girerken onların yemek yemeden geri döndüğünü öğrendiklerini ve bu nedenle askıda yemek uygulaması başlatacaklarını söyledi.
Uğrluaslan, dijitalleşmenin üniversite kampüsü içerisinde ciddi anlamda ihmal edildiğini de söyledi. Uğurluaslan, bu durumu örnekler vererek anlattı.
Bununla ilgili çeşitli birimler ve kurumlarla görüşmeler, toplantılar yaptıklarını anlatan Uğurluaslan, “Daire başkanlarımızla bir araya geldik ve ilgili kurumları çağırıp acaba nasıl bir dijitalleşme sürecine gidebiliriz diye konuştuk”dedi.
"ÖĞRENCİLER YEMEKHANEDEN YEMEK YEMEDEN ÇIKMAYACAK"
Uğurluaslan, dijitalleşme süreciyle ilgili bir de örnek verdi. Genel Sekreter, şöyle devam etti:
“Mesela bunlardan sadece basit bir örneği öğrencilerimiz yemekhanelerde adeta 4-5 sıra oluyorlar. Bir saat içerisinde o yemeğe ayrılan zamanı maalesef yemek yiyemeden ordan dönüp gidiyorlar. Çünkü bir sistem yok. Ciddi bir sıkıntı var. Dijital kampüs süreciyle ilgili çalışmalar devam ediyor. Muhtemelen önümüzdeki hafta protokol yapılacak. Artık öğrencilerimiz bir sıra olayına gerek duymadan telefonlarından, hatta yanlarında cüzdanları olmasa bile bir sistem geliştireceğiz ve o sistemde öğrencilerimiz telefonlarından okutup yemek yemeye doğrudan geçecekler. Yani karta para yükle, yükledikten sonra para var mı, yok mu sıkıntısını tamamen kaldırmış olacağız. Her 5 yemekten 1 yemek te kendilerine ücretsiz olarak verilecek. Ama bunun dışında bazı öğrencilerimizin yemek yemeye gittiklerinde kartlarında tamamen paranın tükendiğini görüyoruz ve arkadaşları içeri girerken kendisi geri dönebiliyor. Bu tür bilgiler bize ulaşınca askıda yemek projesini getiriyoruz. Yani öğrencilerimizin eğer parası yoksa, askıdan onun hesabına ücretsiz bir yemek düşecek ve öğrencilerimiz yemek yeme sürecinde böyle bir sıkıntı ve problemle artık bir daha karşı karşıya kalmayacak. “