Diyarbakır’daki Şehit Polis Mehmet Erçin İlkokulunda görevli 3 idareci ve 6 öğretmen, Erasmus Programı kapsamındaki Avrupa’da incelemelerde bulundu.

1-189Diyarbakır’ın nitelikli okullarından biri olan Şehit Polis Mehmet Erçin İlkokulu yönetici ve öğretmenleri Erasmus Programı kapsamında, “Öğretmen eğitimi ve işbaşı gözlem projesi” kapsamında Finlandiya ve Romanya’da incelemelerde bulundu.

2-116Erasmus Programı için başvuruları kabul edildikten sonra görevlendirilen Şehit Polis Mehmet Erçin İlkokulu’dan iki ayrı eğitim ekibi, Avrupa’ya adeta çıkarma yaptı. Okul Müdürü Yıldırım Barut liderliğindeki sınıf öğretmenleri Nefide Yüce ve Selma Demiroğlu ile rehberlik öğretmeni Canan Okay Finlandiya’da, müdür yardımcıları Davut Ayas ve Orhan Uğur ile sınıf öğretmenleri Nadide Nüket Oral, Deniz Yetik ve Sonay Yazıgan ise Romanya’da Erasmus Programı çerçevesinde yürütülen Öğretmen Eğitimi ve İşbaşı Gözlem Projesi kapsamında teknik incelemelerde bulundu. 

4-85Gezi kapsamında Diyarbakırlı eğitimciler, konuk oldukları ülkede okullarda incelemelerde bulunup, eğitim sistemi ve yöntemleri hakkında fikir alış verisinde bulundu. Avrupa’daki iki ülkede incelemelerde bulunan eğitimcilerin kazanımları, biri biri ardına süren toplantılarda Diyarbakır’daki okullarında yeniden masaya yatırıldı. Deneyimin pozitif çıktıları ise yeni dönemde meyvelerini vermeye başladı. Eğitimciler, okullarının velileri ile deneyimlerini ve projenin amaçlarını paylaştı.

5-62

Diyarbakır'ın en zengin ve en zalim valisiydi Diyarbakır'ın en zengin ve en zalim valisiydi

5-62

Editör: Ferit Aslan