Silvan Barajı nedeniyle sular altında kalacak olan Diyarbakır-Kup (Pasur) yolunda Kulp çayının üzerine Diyarbakır’ın en büyük viyadüğü yapılıyor.

Kop3Bölge ekonomisinin büyük umutlar bağladığı Silvan Barajı projesi kapsamında Diyarbakır’ın en büyük viyadüğü, Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde Kulp çayının üzerinde yükselmeye başladı. 

Kop4Kulp çayı Yazılı Taş mevkiinde bulunan ve Kulp Çayı üzerine inşa edilen Diyarbakır’ın en büyük viyadüğü sayesinde Kulp-Batman, Kulp-Silvan ulaşımını kolaylaştıracak ve bölgesel ekonomiye önemli katkılar sağlayacak.

Narin'in dişleri ile koldaki izler karşılaştırılacak Narin'in dişleri ile koldaki izler karşılaştırılacak

Kop5“Silvan Barajı Deplase Yolları” projesi kapsamında yapımına 2023’te başlanan 440 metre uzunluğundaki viyadük, Kulp çayının Hamzalı kolunun üzerine inşaa ediliyor. Mevcut yolu 3 kilometre kısaltacak olan Diyarbakır’ın en büyük viyadüğü, 52 metre yüksekliğinde olacak. Kemer ayak ile birlikte toplam 11 ayağı olan Diyarbakır’ın en büyük viyadüğünün 2026 yılı ortalarında açılması planlanıyor. 

Kop6Aynı proje kapsamında Diyarbakır’ın ilk tüneli de yine Kulp ilçesinde inşaa edilirken, Silvan barajından etkilenecek alanlar için 212 metre uzunluğunda Kulp çayı üzerinde başka bir viyadük daha yapılacak. 

Kop7Maktaş, Mavitepe, Tekyol firmalarının ortaklığında yapılan tünel, viyadüklerin yanı sıra Lice-Kulp arasındaki 52 kilometrelik yol ve Sarım Çayı köprüsü dahil eski köprüler de yenilenecek.

Editör: Ferit Aslan