Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Serra Bucak, Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlen Yerel Yönetimlerde Engelli Politikaları ve Uygulamaları panelinde, engellilik tanımının dar bir alana sıkıştırıldığını söyledi.

Kayıp Narin'in DNA'sı bulunan araç mahalleye getirildi Kayıp Narin'in DNA'sı bulunan araç mahalleye getirildi

Kentlerin, parkların, sokakların, kamu alanlarının bu dar çerçevede yapılandırıldığını belirten Bucak, 'Engelliler görmezden gelinerek kamusal hizmetler dayatılıyor. Engellileri ailenin içine, ailenin bakımına tıkayan, onları yanlızlaştıran, ailelerin bu bakımdan dolayı çektikleri eziyetleri görmezden gelen bir anlayış var. Yerel yönetimlerde bunları nasıl aşabiliriz? Bunları konuşmamız lazım.' dedi.

Engellilerin de merkezi yönetimlerin bu ayrımcı politikalarından payını aldığını dile getiren Bucak, şunları kaydetti:

'Toplu taşımada engelli bireylerin yaşadığı sorunlara dikkat çeken Bucak, bu konuda taviz vermeyeceklerini ve denetimleri sürdüreceklerini söyledi. Bucak, “Kişinin doğduğu ya da engellinin oluştuğu andan itibaren bağımsız şekilde yaşamını sürdürebilmesini sağlamak ve bu hakkı güvence altına almakla sorumluyuz. Bunun hayata geçirilmesi için en büyük sorumluluğun bizde olduğunun farkındayız. Ve bunu hayata geçirmeye kararlıyız. Sizlerle büyümek, sizlerle yol yürümek, Amed’i engellilerin hakları ve gerçekleştirmek istedikleri hayalleri noktasında pilot bir kent yapmak istiyoruz.'

Editör: Özgür Ayaydın