Amedspor’da, şampiyonluktan sonra ilk kez tesis yenilendi Amedspor’da, şampiyonluktan sonra ilk kez tesis yenilendi

Diyarbakır’ın mobilya markası RIVANNA, Bursa’nın İnegöl ilçesinde bulunan ve Türkiye’nin mobilya sektöründe önemli bir yeri olan mobilya fabrikasını ve markasını aldı.

P H O T O 2024 09 26 09 12 21Diyarbakır’ın mobilya markası olan RIVANNA’nın sahibi Diyarbakırlı iş insanı İsmail Çoban, Bursa’nın İnegöl ilçesinde bulunan ve Türkiye’deki mobilya sektöründe önemli bir payı olan ve daha çok ihracat üzerine üretim yapan ARWEN fabrikasını ve markasına satın olarak bünyesine kattı.

P H O T O 2024 09 26 09 06 12CEGA Medya’ya konuşan Diyarbakırlı iş insanı İsmail Çoban, 15 gün önce satış işleminin yapıldığını ve dün itibariyle devir işleminin sona erdiğini söyledi. Çoban, Türkiye’nin mobilya sektöründe önemli bir yeri olan fabrikanın 5 bin metre kare kapalı alanın bulunduğun ve bugüne kadar 77 ülkeye ihracat yaptığını söyledi.

“SON 7 AYDA 1 MİLYON DOLARLIK İHRACAAT”

Satın aldıkları fabrikanın son 7 ayda 1 milyon dolar ihracat yapan ve daha çok yurt dışına çalışan ulusal bir marka olduğunu söyleyen İsmail Çoban, “Biz buradaki fabrikamız ile lojistik ve ham madde sıkıntısı yaşıyorduk. Yeni aldığımız İnegöl’deki fabrika ile bu sorunu gidermiş olacağız ve yurt dışı ile yurt içinin her yerine ürünlerimizi rahatlıkla gönderebileceğiz” dedi.

P H O T O 2024 09 26 09 09 19“HAM MADDE İLE BİRLİKTE 1 MİLYON DOLARA MAL OLDU”

Diyarbakırlı iş insanı İsmail Çoban, Bursa İnegöl’deki fabrikanın ham madde ile birlikte kendilerine 1 milyon dolara mal olduğunu da ifade ederek, “Daha önce 100 kişi istihdam edilmiş ancak son yıllarda bu sayı 50’ye düşürülmüş. Biz yeniden 100 kişiye çıkarmayı hedefliyoruz. Diyarbakır’daki fabrikamızda da 50 kişi şu anda 5 bin metre karelik alanda çalışıyor” diye konuştu.

Editör: Ferit Aslan