Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Cenap Ekinci, sosyal medya hesabı x'teki paylaşımı gerekçesiyle Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nde ifade verdi.

Ekinci, Diyarbakır başta olmak üzere bir çok ilde yaya yollarında Kürtçe yazılan "Hedî" ve "Peşî Peya" uyarı yazılarına ilişkin x hesabından önceki gün "Değerli Belediye Başkanları!
Yollara Pêşi Peya " (önce yaya) yazdınız defalarca  silindi. Siz halk adına kamu görevinizi yaptınız bitti. Şimdi sıra esnaf, bakkal, kahveci, manav , site yöneticileri ve Halkta. Herkes bir boya alsın ve duvarına " Pêşi Kürdi" (önce Kürtçe yazsın)..." şeklinde paylaşımda bulundu.

"Emniyete davet edildim"

Ekinci, bu gün yaptığı paylaşımda ise "Az önce Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğünden bir memur arkadaş  aradı beni. Nezaketle Emniyete davet edildim. Bu pazar tatil günü umarım süreç bu nezaketle devam eder..." ifadelerine yer verdi.

Narin’in köyündeki çocukların psikolojik durumuna ilişkin ön rapor Narin’in köyündeki çocukların psikolojik durumuna ilişkin ön rapor

Ekinci, daha sonra  hakkında soruşturma başlatıldığını şu sözlerle duyurdu:  " D.Bakır C.Bassavcılığınca hakkımda TCK 216 maddeden soruşturma baslatıldı. İfadem o doğrultuda alındı. Belediye baskanlarına yönelik "PÊŞİ KURDİ "paylaşımım ile ilgili şikayet üzerine ifadeye çagrıldım. Doğruları söylediğimizi tekrar beyan ettik. "  

Editör: Meral Özdemir