Dünyada bugüne kadar var olan hayvan sayısı ile şuanda birlikte yaşadığımız hayvan sayılarının tahmini rakamları belirlendi.
Livescience.com'da yer alan habere göre, Dünya'da yaşam 3,7 milyar yıl önce ortaya çıktı. Ancak bu ilk organizmalar çok basit hücrelerdi; Çok hücreli yaşamın ortaya çıkması için 1,4 milyar yıl daha geçmesi gerekecekti. Hayvanlar muhtemelen daha yakın zamanda, yaklaşık 800 milyon yıl önce evrimleşti.
Yaşadığımız dünyada, daha önceki ve şu andaki hayvan sayılarının nasıl belirlenebileceği ile ilgili bir çalışma yapıldı.
Gezegenimiz sadece 8 milyar insana ev sahipliği yaparken, yaklaşık 130 milyar memeli, 428 milyar kuş, 3,5 trilyon balık ve tahmini 10 kentilyon böceği de (1 sıfır ile 18) barındırıyor. Bilinen hayvan türlerinin sayısı da yaklaşık 1,7 milyon olarak açıklandı.
Araştırmacılar, her yıl yaklaşık 14.000 ila 18.000 yeni hayvan türünü tanımlamaya devam ederken, ''Ancak şimdiye kadar kaç hayvan türünün yaşadığını anlamak için, fosil kayıtlarını kullanarak geçmişe daha derinden bakılması gerekiyor'' denildi.
Bilim insanları, iklim değişikliği, ormansızlaşma, kirlilik ve diğer faktörlerin bir sonucu olarak, dünyanın şu anda büyük bir kitlesel yok oluşa doğru ilerlediğini ve mevcut krizin kapsamını kavramak için arka plandaki yok olma oranını bilmeleri gerektiğini söylediler.