Dışişleri Bakanlığı Avrupa İşleri Başkanlığı’nın Avrupa Birliği Stratejisi (ABIS) çerçevesinde desteklediği “Doğu-Batı Dostluk & İpekyolu Rallisi” start aldı.

Merkezi Almanya da bulunan "Silkroad Raly cV." tarafından 2005 yılından beri düzenlenen ve Türkiye’nin de 2010 yılından itibaren destek verdiği Doğu-Batı Dostluk & İpekyolu Rallisi-East-West Friendship & Silkroad Rally” 81. Kez düzenleniyor.

Istanbul Ipek Yolu Rallisi Sultanahmet Meydanindan Basladi 66Af58Ff1A6Bc

Bir yarıştan ziyade bir macera rallisi olan etkinliğe, değeri 17 yaş üzeri olan araçlarla katılım sağlanıyor. Projeye Dışişleri Başkanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı’nın yanı sıra, İletişim Başkanlığı, TÜVTURK ve birçok kuruluş da destek veriyor.

Bu yılın Temmuz ayında farklı tarihlerde katılımcıların, Avrupa’da bulundukları şehirlerde start verdiği ralli, eylül ayında tamamlanacak. Projenin Türkiye ayağı, 4 Ağustos’ta İstanbul Sultan Ahmet Meydanında verilen startla başladı. Ralli boyunca güzergah ülkelerde etkinlikler düzenlenirken, her bir yarışmacı proje sonunda ülkelerine döndüklerinde Türkiye’nin birer gönüllü elçisi olacak.

Thumbs B C C2598201Cc7Db1Bb4265453E4C01Bfe0

Proje kapsamında Türkiye’nin tarihi, kültürel, turistik ve doğal değerlerinin Avrupa Birliği vatandaşları nezdinde doğru tanıtılması ve Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliği yolunda önemli bir katkı sağlanması hedefleniyor.

Diyarbakır Eş Başkanları Narin Güran’ın mezarını ziyaret etti Diyarbakır Eş Başkanları Narin Güran’ın mezarını ziyaret etti

Yarışmacılar güzergah boyunca, Ankara, Kırıkkale, Kırşehir, Kapadokya (Nevşehir), Kayseri, Kahramanmaraş, Nemrut Dağı’na (Adıyaman) uğrayacak.

E V1 X W3 Re Ua3 V D T C7Jf M Jw.jpg

DEPREMZEDE ÇOCUKLARA HEDİYELER DAĞITILACAK

Yarışmacılar, etkinlik kapsamında Adıyaman’da deprem bölgesindeki okullara, kreşlere uğrayarak çocuklara oyuncaklar hediye edecek ve yanlarında getirecekleri “Babycar”larla çeşitli yarışmalar düzenleyecek.

RALLİNİN DİYARBAKIR AYAĞI YARIN

Ralliciler, Adıyaman’dan sonra Şanlıurfa’ya geçecek, buradan da Diyarbakır’a gelecek. Diyarbakır’da çeşitli etkinliklere katılacak olan yarışmacılar, daha sonra Batman, Bitlis ve Van illerini ziyaret edecek.

Yarışmacılar, Van’dan İran’a geçtikten sonra Türki Cumhuriyetleri ve farklı bazı ülkeleri de kapsayacak uzun bir tur atacak.

Yarışma, eylül ayı sonunda tamamlanacak.

Editör: HABER MERKEZİ