Devletin sağladığı sosyal yardım ödemeleri Ekim ayında da sürüyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, kronik hastalığı olan vatandaşlar için yeni ödemeyi duyurdu. Yardım parası, 15 Ekim’den itibaren hesaplara geçecek. Bakanlık açıklamasında, SGK destekli ödemenin miktarının 5.100 TL olduğu belirtildi.

SOSYAL YARDIM BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Ekim ayında sosyal yardım almak isteyen vatandaşlar, başvurularını nasıl yapacaklarını merak ediyor. Kronik hastalığı olanlara yönelik yeni yardım parası ve başvuru detayları şöyle:

  • Kişi başı gelir şartı: Hane içinde kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birinden az olması gerekiyor.
  • Sağlık raporu: Kronik hastalığı bulunan kişinin tam teşekküllü bir hastaneden sağlık raporu alması şart.

Bu şartları taşıyan vatandaşlar, başvurularını e-Devlet üzerinden veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla yapabilirler.

Zamlı 9077 tl ödeme hesaplarda! Bakanlık tarihi açıkladı Zamlı 9077 tl ödeme hesaplarda! Bakanlık tarihi açıkladı

Ekim ayında SGK destekli 5.100 TL sosyal yardım ödemesi fırsatı

KRONİK HASTALIĞI OLANLARA 5.100 TL YARDIM

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla özel durumu olan vatandaşlara sosyal yardım fırsatı sunuyor. Temmuz ayında yapılan zamlarla birlikte, kronik hastalığı olanlara verilecek yardım miktarı 5.100 TL'ye yükseltildi.

YARDIM PARASI ÖDEMELERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Aile Bakanlığı tarafından sağlanan sosyal yardım ödemeleri, her ay belirli bir takvim doğrultusunda hesaplara yatıyor. Kronik hastalığı olanlara yönelik sosyal yardımlar 15 Ekim'den itibaren başlayacak. Başvuru esnasında IBAN numarası verenler ödemelerini doğrudan banka hesaplarından alabilirken, IBAN vermeyenler ise PTT üzerinden alabilecekler.

BİRÇOK SOSYAL YARDIM MEVCUT

Aile Bakanlığı, yardıma muhtaç ve dar gelirli kişilere birçok farklı sosyal yardım sunuyor. Şartlara göre sosyal yardım ödemeleri ve miktarları değişiklik gösteriyor. Eğer dar gelirli ve ihtiyaç sahibiyseniz, bakanlığın resmi internet sitesini ziyaret ederek size uygun sosyal yardım ödemelerini kontrol edebilirsiniz. Bakanlık tarafından belirlenen şartları taşıyanlara her ay düzenli ödeme yapılıyor.

Editör: Ayşegül Yaşar