Diyarbakır’da Narin’in kabri mermerle yapıldı Diyarbakır’da Narin’in kabri mermerle yapıldı

Diyarbakır'da, 19 gün sonra ölü olarak bulunan Narin Güran ile ilgili bir televizyona yaptığı açıklamaları tartışma konusu olan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, sözlerine açıklık getirdi. 

Akit TV'deki bir programa telefon ile bağlanan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, tartışmaya konu olan konuşmasında, Diyarbakır'da herkesi tanıdığı gibi Güran ailesini de tanıdığını belirterek, soruşturmanın gizli yürütüldüğünü, akamete uğramaması için devlet yetkililerinden öğrendiği bazı bilgileri açıklamasının doğru olmadığını ifade ettiğini söyledi. 

Akpli Ensariogludan Narinin Ailesiyle Ilgili Sok Ifadeler 40 Yillik Dostlugumuz Var Jnry

"AİLE HİZBULLAHÇI DEĞİL"

Sözlerinin kırpılarak verildiğini söyleyen Ensarioğlu, ailenin Hizbullahçı olarak lanse edilmeye çalışıldığını ancak ailenin Hizbullahçı olmadığını ve geçmişten bu yana bir çok partide siyaset yaptıklarını sözlerine ekledi. AK Parti'de de siyaset yapan bazı aile bireyleri olduğunu söyleyen Ensarioğlu, "Bir suçu bütün sülaleye yımak doğru değil. Bu işten siyasi rant devşirmeye çalışan CHP ve HDP vardır. Ama istediklerini elde edemeyecekler. Bu soruşturmada sona doğru yaklaşılıyor. Herkes hakettiği cezayı alacaktır" dedi. 

Ensarioğlu, soruşturmada suçu işleyen aile bireyleri olduğu gibi, yardım edenlerin de olduğunu belirterek, "Böyle ahlaksız ve canacarca bir suçlamayı bütün ailenin üzerine fatura etmek yanlıştır. Toplumun baskısı nedeniyle Narin kendi köyüne değil, yandaki köye defin edilmiştir. Bu olay siyasete malzeme edilecek bir olay değildir" dedi. 

Editör: Ferit Aslan