Elazığ'ın Parlayan yıldızı 12 yaşındaki Mustafa Tunahan Özdoğan, sadece 2 yılda katıldığı onlarca yarışmada 30 madalya topladı.

KÜÇÜK YAŞYA BÜYÜK BAŞARILAR

Babasının teşvikiyle 2 yıl önce başladığı atletizm yolculuğunda hızla ilerleyen Mustafa, kısa sürede yeteneğini kanıtladı. 

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü'nün başarılı sporcusu olan Tunahan, katıldığı bölgesel yarışmalarda elde ettiği birincilikler ile dikkatleri üzerine çekti. Sadece Türkiye şampiyonluğu değil, aynı zamanda Anadolu Yıldızlar Kros Ligi'nde takım halinde altın madalya kazanarak başarısını perçinledi.

HEDEFİ BÜYÜK

''Girdiğim her yarışı kazanmak istiyorum'' diyen Mustafa, atletizmi sadece bir spor değil, bir yaşam biçimi olarak görüyor. Günde 10 kilometre koşan genç sporcu, disiplinli çalışmalarıyla Türkiye'yi uluslararası arenada temsil etmeyi hedefliyor. 

''Dünya ve Avrupa şampiyonu olmak istiyorum'' diyen Mustafa, azmi ve kararlılığıyla çevresine ilham veriyor.

SPORUN HAYATINA KATTIKLARI

Diyarbakır’da Amatör Liglere yine aynı firma sponsor oldu Diyarbakır’da Amatör Liglere yine aynı firma sponsor oldu

Sporun sadece fiziksel değil, aynı zamanda zihinsel gelişimine de büyük katkı sağladığını belirten Mustafa, ''Spor sayesinde daha düzenli bir hayatım oldu. Uyku düzenim düzeldi, daha sağlıklı besleniyorum ve daha disiplinliyim'' diyor.

Antrenörü Hasan Turgut, Mustafa'nın büyük bir potansiyele sahip olduğunu ve çok çalışkan olduğunu vurguladı.
 

Editör: EYYUP KAÇAR