Türk tiyatrosunun unutulmaz isimlerinden Genco Erkal, uzun süredir mücadele ettiği hastalık sonucu hayatını kaybetti. Vefatı, sanat dünyası ve sevenleri için büyük bir kayıp oldu. Peki, Türk tiyatrosuna önemli katkılarda bulunan Genco Erkal kimdir? İşte hayatı ve sanat kariyeri hakkında merak edilenler...

GENCO ERKAL KİMDİR?

28 Mart 1938'de İstanbul'da doğan Genco Erkal, sanatsever bir ailede büyüdü. Çocukluğundan itibaren tiyatroya olan ilgisi, onu bu alanda önemli başarılara taşıdı. Robert Kolej ve İstanbul Üniversitesi Psikoloji Bölümü'ndeki eğitim hayatının ardından tiyatroya olan tutkusunu profesyonel olarak yaşamaya karar verdi.

Güzel Aşklar Diyarı ne zaman başlayacak? Güzel Aşklar Diyarı ne zaman başlayacak?

1957 yılında Genç Oyuncular topluluğunun kuruluşunda yer alarak tiyatro hayatına adım attı. Daha sonra kurmuş olduğu Dostlar Tiyatrosu ile Türk tiyatrosuna önemli eserler kazandırdı. Politik tiyatro alanında yaptığı çalışmalarla da dikkat çeken Erkal, toplumsal sorunlara duyarlı bir sanatçı olarak tanındı.

GENCO ERKAL NEDEN VEFAT ETTİ?

Uzun süredir kanserle mücadele eden Genco Erkal, hastalığına yenik düşerek hayata gözlerini yumdu. Vefatı, Türk sanat dünyasında büyük bir üzüntü yarattı. Sevenleri, sosyal medyada ve basında yaptığı paylaşımlarla Erkal'ı andı.

Editör: Ayşegül Yaşar