MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin DEM Partililer ile tokalaşması ve Cumhhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu girişimi desteklemesi üzerine Kürt meselesinde yeni bir süreç mi sorularını gündeme getirdi. Diyarbakır Barosu Kürt meselesinin toplumsal barış içinde çözümü ile ilgili hazırladığı raporu bugün kamuoyu ile paylaşacak. 

Devlet Bahceli Den Dem Parti I 1728375081 1B F Zqc.jpgTBMM'nin açılışında, Cumhur ittifakı ortağı MHP Liderinin DEM Partililerin yanına gelip onların elini sıkması, ardından grupta yaptığı konuşmada, bunun doğaçlama olmadığını ve arkasında durduğunu söylemesi siyasetin gündem maddesi haline geldi. 

Diyarbakır'daki yangın 5 saatte söndürüldü Diyarbakır'daki yangın 5 saatte söndürüldü

Partisinin Grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, MHP lideri Bahçeli'nin bu girişimini desteklemesi ve her konuda diyolog yoluyla sorunların çözümünü benimsediklerini söylemesi, akıllara acaba yeni bir süreç mi başlıyor sorusunu gündeme getirdi. 

Bar-1

Diyarbakır Barosu tamda bu gündem ortasında Kürt meselesi ile ilgili hazırladığı önemli bir raporu bugün kamuoyuna açıklıyor. Barodan yapılan açıklamada, "Diyarbakır  Barosu, Türkiye'de Kürt meselesi bağlamında toplumsal barış için hukuki gereklilikler bağlamında hazırladığı raporu açıklayacak" denildi. 

Editör: Ferit Aslan