Işıkla oluşturulan yeni bir teknolojiyle sanal gerçeklikte gözlükler tarih oluyor.

Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT), Brelyon'un kurucu ortağı ve eski MIT doktora sonrası araştırmacısı Barmak Heshmat'ın, kullanıcıların başlarına bir şey takmadan sanal dünyalara dalmalarını sağlayan çığır açıcı bir teknoloji geliştirdiği bildirildi.

Bu yeni nesil ekranların, ışığı özel bir işlemden geçirerek derinlikli ve ultra geniş görsel deneyimler sunduğu ifde edilirken, ''ekranlara ne yansıtırsanız yansıtın, içerik farklı açılardan ve derinliklerde varlık kazanarak sanki bir pencereden sanal bir dünyaya bakıyormuşsunuz gibi hissettiriyor'' deniliyor.

NASIL ÇALIŞIYOR?

Brelyon'un kurucusu Barmak Heshmat, ''Bilgisayar dünyası ile gözlerinizin gördükleri arasında yeni bir kontrol katmanı ekliyoruz. Bu sayede ekranlar, anında içerikleri değiştirerek ve oluşturarak kullanıcı etkileşimini artırıyor'' dedi.

NEDEN ÖNEMLİ?

Yeni teknolojiyle gözlüklerin artık kullanılmayacağı, uçuş simülatörlerinden oyunlara, savunma sistemlerinden teleoperasyona kadar birçok alanda kullanılabileceği, görsel olarak daha verimli görüntüler üretilerek ekranların her bir parçasının en iyi şekilde kullanıldığı belirtilerek, şirketler dışında bireylerin de bu teknolojiye erişebilecekleri bildirildi.

GELECEĞE BAKIŞ

Brelyon'un, sadece bir ekran değil, dijital dünyayı algılama biçimini değiştirecek yeni bir platform olduğunu da söyleyen, Heshmat, ''Geleceğin ekranları, bir dizi lamba gibi ışığı dışarı vermeyecek. Bu foton işlemcilerinden ışık geçirecek ve ışıkla çok daha fazlasını yapmanıza olanak tanıyacak'' dedi.