Yaz ayları geldiğinde güneş ışınlarına daha fazla maruz kalırsınız. Bu sebeple de cildi güneş ışınlarının zararlı etkilerinden korumak için gün içinde düzenli olarak güneş kremi kullanmalısınız ve 2 saatte bir yenilemelisiniz. Ancak bazen ne yaparsanız yapın cildinizde hafif kahverengi güneş lekeleri oluşabilir. Bu durumda doğal ürünlerden destek alarak cilt lekelerini açabilmeniz mümkün. Yaz mevsimi geldiğinde deniz, kum, güneş derken cildinize yeteri kadar özen gösteremiyor olabilirsiniz. Cildinize iyi bakmadığınız ve güneş ışınlarının zararlı etkilerinden koruyamadığınızda lekelenmeler kaçınılmaz olur. Güneş ışınlarına çok fazla maruz kalan ciltler erken yaşlarda kırışır ve lekelenmeler artar.

ELMA SİRKESİNİN CİLDE ETKİLERİ

Cildinizdeki lekelerden şikayetçiyseniz bazı doğal yöntemlerden faydalanabilirsiniz. Elma sirkesi yüzyıllardır hem sağlık hem de güzellik alanında sıklıkla kullanılıyor. Pek çok cilt probleminin çözümü için kullanılan elma sirkesi, düzenli olarak cilde sürüldüğünde cilt kusurlarını ortadan kaldırır. Akne, sivilce, siyah nokta ve güneş lekeleri üzerinde muhteşem etkiler yaratır. Elma sirkesi, cildi temizlemek ve dengelemek için doğal bir tonik olarak kullanılabilir. Cildin pH dengesini korumaya yardımcı olur.

I-72

HÜCRE YENİLENMESİNİ DESTEKLER

Cilt yüzeyinde biriken ölü hücreler gözeneklerin tıkanmasına sebep olur. Tıkanmış gözeneklerde cilt problemlerini ortaya çıkarır. Elma sirkesi ile yüzünüzü sildiğinizde cildi ölü hücrelerden arındırabilirsiniz. Peeling kadar etkili olan elma sirkesi, cildi tamamen arındırır. Kusursuz ve canlı bir cilde sahip olmanıza yardımcı olur. Antimikrobiyal özellikleri sayesinde, elma sirkesi sivilcelerin oluşumunu azaltabilir ve mevcut olanları kurutabilir. Elma sirkesini düzenli olarak kullanarak sivilce sorununu ortadan kaldırabilirsiniz. Elma sirkesi ciltteki bakterileri önler, iltihaplanmayı ortadan kaldırır. Sivilce ve akneleri kurutarak tekrar oluşmasını engeller.

Pekmezin içine 1 kaşık ekleyin! Kemikleri beton gibi yapıyor, kolesterol 'ün kökünü kazıyor! Pekmezin içine 1 kaşık ekleyin! Kemikleri beton gibi yapıyor, kolesterol 'ün kökünü kazıyor!

DOĞAL ANTİOKSİDAN

Elma sirkesi, antioksidan özellikleri sayesinde cilt lekelerini hafifletmeye yardımcı olabilir. Özellikle güneş lekeleri ve yaşlılık lekeleri için etkili olabilir. Doğal asidik yapısı, cildin nem dengesini korumasına yardımcı olabilir. Ancak çok konsantre kullanımda cildi kurutabilir, bu nedenle dikkatli olmak önemlidir.

LEKELERİN GÖRÜNÜMÜNÜ HAFİFLETİR

Cildinizde akne, sivilce ya da güneş ışınlarından kaynaklı ton eşitsizlikleri oluşabilir. Cildinizdeki koyu halkalar canınızı sıkıyorsa elma sirkesi ile cilt lekelerini açabilirsiniz. Cilt lekeleri için piyasada çok fazla profesyonel ürün bulunsa da elma sirkesinin o ürünlerden etkisi daha da fazladır. Elma sirkesi cilt lekelerini açarak cildi beyazlatır. Cilt tonunu eşitleyerek her zaman aydınlık bir cilde sahip olmanıza destek olur. Cilt lekeleri için elma sirkesi kullanmak istiyorsanız yine her gece uyumadan önce suyla karıştırarak cildinize uygulayabilirsiniz. Elma sirkesi güneş sonrasında cilt yüzeyinde oluşan koyu lekeler üzerinde de etkilidir. Düzenli kullanıldığında bu lekelerin görünümünü hafifleterek cilt tonunu eşitler.

Elma sirkesi, cildin yağını ve kirini nazikçe temizleyebilir, böylece tıkanmış gözeneklerin açılmasına yardımcı olabilir. Antiseptik özellikleri sayesinde, elma sirkesi hafif kaşıntıları ve cilt tahrişlerini hafifletebilir. Ancak elma sirkesini cilt bakımında kullanmadan önce mutlaka seyreltilmiş bir formda (genellikle suyla ılımlı bir şekilde karıştırılarak) kullanmalısınız. Saf elma sirkesi cilde uygulandığında ciltte tahrişe veya kuruluğa neden olabilir. Ayrıca, hassas cilde sahip olanlar veya mevcut cilt sorunları olanlar, önce bir uzmana danışmalıdır.

Editör: Ayşegül Yaşar