Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti, basına dönük engellemelere ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Diyarbakır Çınar'da minibüs ile hafriyat kamyonu çarpıştı Diyarbakır Çınar'da minibüs ile hafriyat kamyonu çarpıştı

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu’ndan basına dönük engellemelere ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti üyesi ve Rudaw TV İstanbul muhabiri Ravvin Sterk Yıldız, İstanbul Adli Tıp Kurumu önünde haber takibi yaptığı sırada, bir kişinin sözlü ve fiziki saldırısına uğramış ve haber alma özgürlüğü engellenmiştir.

Daha önce de farklı siyasi yapılara aidiyetleri bilinen kişiler tarafından Rudaw TV ekiplerine yapılan saldırı ve engellemelerin geldiği boyut endişe vericidir.

Her ne kadar saldırı ve engellemelerin birbirine zıt fikirleri taşıyan siyasi eğilimlere yakın kişilerce yapıldığını bilsek de saldırıların asıl amacının basın özgürlüğü, düşünce ve ifade hürriyeti olduğunun farkındayız.

Bazı kişi ve kesimlerin kışkırtmaları sonucu sahada çalışan Rudaw TV ekiplerine yönelen saldırı ve engellemeleri şiddetle kınıyor, tüm kesimleri basın emekçilerine karşı saygı ve sağduyuya davet ediyoruz.

Son zamanlarda artan saldırı ve müdahalelerin artık meslektaşlarımızın can güvenliğini tehdit ettiğini görüyoruz. Meslektaşlarımızın maruz kalabileceği en küçük olumsuzlugun sorumluluğu, Rudaw TV'yi mesnetsizce hedef gösterenler olacaktır.  Bu noktada tüm kişi ve kesimleri arkadaşlarımızı hedef göstermekten vazgeçmeleri konusunda bir kez daha uyarıyoruz.

Gazetecilere yönelik her türlü saldırı, halkın haber alma özgürlüğüne yapılmış bir saldırıdır ve asla kabul edilemez. Üyemize yapılan bu haksız saldırının takipçisi olacağımızı ve sorumluların hesap vermesi için süreci yakından izlediğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız.

Gazetecilerin özgürce, herhangi bir baskı ve tehdit altında kalmadan görevlerini yapabilmeleri demokrasinin ve özgür toplumların temel koşuludur. Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti olarak, meslektaşlarımızın haklarını korumak ve savunmak için her zaman olduğu gibi bugün de yanlarında olacağız.”

Editör: Nazmi Kahraman