Akıllı telefonlarımızın ekranlarına yapışıp kaldığımız bu çağda, beynimiz bilgi bombardımanına uğruyor. Ancak, beynimiz bu hızla başa çıkabilecek kadar gelişmiş! Bilim insanları, beynimizin yazılı dili nasıl algıladığını araştırdı ve şaşırtıcı sonuçlara ulaştı.

GÖZ KIRPMA HIZINDA ANLAMAK!

Bilim insanları tarafından 36 gönüllü üzerinde yapılan deneyde, insanların temel cümle yapılarını sadece 125 milisaniyede algılayabildiği ortaya çıktı. Bu, göz kırpma hızından bile daha hızlı! Yani beynimiz, etrafımızdaki dünyayı algıladığı hızda yazılı dili de işleyebiliyor.

SÖZDİZİMİ USTASI BEYİN!

Livesience'de er alan araştırmada, beynin dil işleme merkezlerinin, cümle yapılarını tanıyarak hızlı bir şekilde anlam çıkardığını keşfetti. 

Özne, fiil ve nesne sıralamasını anında algılayan beynin,   mantıksız cümleleri bile hemen fark ettiğini belirten araştırmacılar, beynin dili nasıl kodladığına dair önemli ipuçları sunduğunu söyledi.

New York Üniversitesi'nden Liina Pylkkanen, bu çalışmanın beynin yazılı mesajları nasıl işlediğine ışık tuttuğunu ifade ederek, bu yöntemin, konuşma eyleminin getirdiği kısıtlamalar olmadan dili incelemek için yeni bir kapı araladığını söyledi.