Yapılan yeni bir araştırmada, insan vücudunu oluşturan atomların büyük bir kısmının, Güneş Sistemi'nin oluşumundan önce Samanyolu'nun dışında milyonlarca yıl geçirdiği düşünülüyor. Bu atomların, yıldız patlamalarıyla uzaya fırlatıldıktan sonra galaksiler arası bir yolculuğa çıkarak sonunda tekrar Samanyolu'na geri döndüğü ve yeni yıldızların, gezegenler ve hatta insanları oluşturduğu keşfedildi.
Araştırmacılar, uzak galaksilerdeki yıldızlararası ortamın incelendiği ve karbon atomlarının da bu kozmik yolculuğa çıktığının belirlendiğini ifade ederek, şöyle dedi:
''Daha önce karbonun galaksiler arası yolculuk yapmak için çok hafif olduğu düşünülüyordu. Bu bulgu, vücudumuzdaki karbonun da Samanyolu dışında zaman geçirmiş olma ihtimalini güçlendiriyor.
Yıldızlar, yaşamlarının sonunda süpernova adı verilen devasa patlamalarla uzaya oksijen, demir ve karbon gibi elementler saçar. Bu elementler, 'çevre galaksi ortamı' adı verilen kozmik akıntılara kapılarak ana galaksilerinin dışına taşınır. Milyonlarca yıl sonra bu akıntılar, elementleri tekrar Samanyolu gibi galaksilere geri getirir.''
''Galaksi çevresini dev bir tren istasyonu olarak düşünün'' diyen araştırmacılardan Samantha Garza, bu kozmik taşıma bandının galaksilerin yıldız oluşumunu sürdürebilmesi için hayati önem taşıdığını vurguladı.