Her atışı bir hikayeyi anlatan bir kalbin günde kaç kez attığını biliyor musunuz?

Livesience'de yer alan araştırmaya göre, Celine Dion'un şarkısı gibi sonsuz mu? Kalbimiz, hayatın ritmini belirleyen en önemli organlardan biri. Sevgiyi, heyecanı ve acıyı hissederken, aynı zamanda vücudumuza yaşam veren kanı pompalıyor. Peki bu küçük ama güçlü kas, bir ömür boyunca kaç kez atıyor?

Her kalp atışı bir hikaye anlatır. Kalp atış hızımız, yaşadığımız anlara, duygularımıza ve hatta nefes alışımıza göre sürekli değişiyor. Dinlenirken yavaşlayan, heyecanlandığımızda hızlanan bu ritm, vücudumuzun karmaşık bir senfonisini oluşturuyor.

MİLYARLARCA ATAN KALPKalp Atışı

Yapılan araştırmada, kalbin bir günde 100 bin, bir ömürde milyarlarca kez attığı belirtilerek, şöyle deniliyor:

''Ortalama bir kalp, dinlenirken dakikada 60-100 kez atıyor. Bu, bir günde yaklaşık 100 bin, bir yılda ise 36 milyon atışa tekabül ediyor. Yani ortalama bir insan ömrü boyunca kalp, milyarlarca kez atıyor!.

Kalp neden yorulmaz? Bu kadar yoğun çalışmasına rağmen kalbin yorulmamasının sırrı, kendi kendini yenileyebilme özelliğinde yatıyor. Ancak yaş, genetik ve yaşam tarzı gibi faktörler, kalbin performansını etkileyebilir.

Yeterli oranda içmeyince hayati risk oluşuyor Yeterli oranda içmeyince hayati risk oluşuyor

'SONSUZA KADAR ATMAYA DEVAM EDECEK Mİ?'

Kalp

Kalbinizi dinleyin, ömrünü uzatın. Kalp sağlığımız, yaşam kalitemizi doğrudan etkiliyor. Düzenli egzersiz, sağlıklı beslenme ve stres yönetimi gibi alışkanlıklar, kalbimizi koruyarak daha uzun ve daha sağlıklı bir yaşam sürmemizi sağlıyor.

Kalp Haberiçi1

Peki, Celine Dion'un şarkısı gibi kalbimiz sonsuza dek atmaya devam edecek mi? Bilim henüz bu sorunun kesin cevabını bulmuş değil. Ancak bir şey kesin: Kalbimiz, hayatımızın her anında bizimle olan, en değerli varlıklarımızdan biri.

Unutmayın, kalbiniz sadece bir organ değil, aynı zamanda ruhunuzun evi.''

Editör: EYYUP KAÇAR