CHP Diyarbakır Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanvekili Sezgin Tanrıkulu,  kayyum yönetiminin 8 yıl boyunca plansız biçimde Diyarbakır'ın kaynaklarını, birikimini kötüye harcadığını söyledi.
Tanrıkulu, Diyarbakır'ın merkeze yakın Pirinçlik (Yolboyu) köyünde vatandaşlarla bir araya geldi.
Vatandaşların sorunlarını dinleyen Tanrıkulu, "Diyarbakır'ın merkeze yakın Pirinçlik (Yolboyu) Köyündeyiz. Burası aslında 2 bin konut, 5 bine yakın da nüfusun olduğu bir belde ancak burada şebeke suyu yok.   8 yıllık kayyum yönetiminin Diyarbakır'da biriktirdiği sorunlardan biri de DİSKİ'nin plansız çalışmaları. 8 yıl boyunca bu kentin bütün rantını yediler, talan ettiler, dağıttılar ama en temel sorun olan su sorununu çözemediler" dedi.

Diyarbakır’daki kazazede 4 günlük yaşam mücadelesini kaybetti Diyarbakır’daki kazazede 4 günlük yaşam mücadelesini kaybetti

-"Pirinçlik'te şebeke suyu yok"

Tanrıkulu, 5 bin nüfuslu beldede hala şebeke suyunun olmadığını ifade ederek şöyle konuştu:
 "2 kilometre uzaklıkta inşa edilen deprem konutlarına şebeke suyu gelmiş; ancak Diyarbakır'ın en merkezi bölgelerinden biri olan Pirinçlik'te şebeke suyu yok.   Burada yaşayan yurttaşlarımız, duş, banyo gibi en temel ihtiyaçlarını bile 6-7 günde bir karşılayabiliyorlar.
Diyarbakır'dan şunu ifade ediyorum; kayyum yönetimi 8 yıl boyunca plansız biçimde Diyarbakır'ın kaynaklarını, birikimini kötüye harcadı, yeni yönetimden beklentimiz acilen kamuoyunu bilgilendirici yol haritalarını ortaya koymaları.''

Editör: Meral Özdemir